‘Kršenje financijskog fair playa’: La Liga traži istragu protiv Manchester Cityja i PSG-a

Foto: fah

Vodstvo španjolske Liga de Futbol Profesional (La Liga) zatražilo je od Europske nogometne federacije (UEFA) istragu protiv Manchester Cityja i Paris Saint-Germaina zbog navodnog kršenja pravila financijskog fair playa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik španjolske lige Javier Tebas smatra kako City, u vlasništvu konzorcija iz Abu Dhabija i PSG, koji je u rukama katarskog konzorcija, koriste državnu pomoć što “nanosi nepopravljivu štetu nogometnoj industriji i kvari europska natjecanja.”

“PSG i Man City državnim potporama iskrivljuju europska natjecanja i stvaraju inflatornu spiralu koja nepopravljivo šteti nogometnoj industriji. UEFA mora provoditi propise kako bi izbjegla diskriminacija među klubovima,” kazao je Tebas.

Prema pravilima financijskog fair playa klub ne smiju potrošiti više novaca nešto što je zaradio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je ovoga ljeta doveo Neymara za rekordnih 222 milijuna eura iz Barcelone, te Kyliana Mbappe za 180 milijuna eura iz Monaca. Mbappe je prvo stigao na posudbu kako bi klub ostao u okvirima financijskog fair playa, ali brojni mediji nagađaju kako je pariški klub prekršio pravila.

City je potrošio više od 220 milijuna eura na Edersona (Benfica), Danila (Real Madrid), Benjamina Mendyja (Monaco), Bernarda Silvu (Monaco) i Kylea Walkera (Tottenham).

UEFA je već pokrenula postupak protiv PSG-a, dok City još nije stigao na red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.