Krznar: ‘Istra 1961 je tvrd orah’

Foto: fah

Dinamo i Istra 1961 večeras će zaključiti 29. kolo domaćeg nogometnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puljani dolaze u Maksimir na krilima plasmana u finale Hrvatskoga kupa u kojem su priredili senzaciju izbacivši Rijeku 3:2. Dinamo se pak nakon oproštaja od Europske lige i poraza od Villarreala u četvrtfinalu, vraća domaćem natjecanju u kojem vodi borbu za vrh s Osijekom. Domaće prvenstvo otvara vrata velike europske scene stoga je svaki dvoboj važan.

– Villarreal nam je već prošlost, a Istra 1961 sadašnjost. Dolazi nam suparnik koji je dobio krila nakon impresivnoga ulaska u finale hrvatskog Kupa, dolazi nam goropadna momčad, ali i mi moramo jednako tako odgovoriti. Recept je vrlo jednostavan, kvaliteta je na našoj strani, a mi moramo imati jednak pristup, želju i volju kakve ima i Istra. Tek tada će naša kvaliteta doći do izražaja. Apeliramo na igrače da budu, kako to u nogometu volimo reći, na 120 posto angažmana jer ova utakmica neće biti ništa lakša od one protiv Villarreala, rekao je Dinamov trener Damir Krznar.

Zadnji maksimirski dvoboj ovih momčadi završen je uvjerljivom pobjedom plavih s 5:0, međutim Krznar upozorava kako će Istra “biti tvrd orah”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Više nas brine ta psihološka “potrošnja”, tu moramo pronaći rezerve kako ponovno igrače vratiti u fokus, kako da ponovno budu posve usredotočeni na nove izazove. Fizička je potrošnja velika, ali jednostavno je glava ta koja te tjera da ideš i preko svojih fizičkih granica i to će biti presudno. Sigurno je da ćemo kombinirati sastav, da ćemo osvježiti momčad, ali svaki od njih 15, 16 koji budu zaigrali, moraju zaista ostaviti i srce i dušu jer ova tri boda praktički su jednaka europskim utakmicama jer prvenstvo nas vodi u Europu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.