Kup Krešimira Ćosića: Cibona i Cedevita u finalu

Foto: fah

U finalu ovogodišnjeg izdanja završnog turnira Kupa “Krešimir Ćosić” u Splitu igrat će košarkaši Cibone i Cedevite, nakon što je Cibona u prvom polufinalu u neizvjesnoj završnici svladala Zadar sa 83-81 (17-14, 31-20, 20-26, 15-21), branitelj naslova Cedevita je lakoćom nadigrala Goricu sa 93-63 (25-11, 26-20, 23-14, 19-18).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je protiv Zadra odlično odigrala prve dvije i pol četvrtine, povela sa 61-41, a potom prerano stala. Zadar je serijom trica Marija Littlea već do kraja treće četvrtine smanjio na 68-60. Manje od tri minute prije Cibona je i dalje imala osam poena prednosti (79-71), no Zadar je uspio 1:06 minuta prije kraja smanjiti na 79-78, a nakon promašaja Markote imati i napad za vodstvo no Bašić je izgubio loptu. U sljedećem napadu za Cibonu je poentirao Rozić, anakon što su Little i Novačić pogađali slobodna bacanja, sedam sekundi prije kraja bilo je 83-80 za Cibonu uz napad Zadra. Rogić je dvije sekunde prije isteka vremena prekršajem zaustavio Littlea koji je pogodio prvo slobodno bacanje, ali je prerano izveo drugo koje je namjeravao namjerno promašiti i tako je propala posljednja prilika Zadra za veliki preokret.

Josip Bilinovac sa 22 i Marko Ljubičić sa 15 koševa predvodili su Cibonu, dok su Mario Little sa 29 i Luka Božić sa 19 ubačaja predvodili Zadar.

Cedevita je do svog osmog uzastopnog finala Kupa stigla sigurnom predstavom protiv Gorice kojoj je plasman u polufinale najveći uspjeh u klupskoj povijesti. Cedevita je nakon samo sedam minuta vodila sa 18-2 i dvoboj je praktički bio riješen. Prednost Cedevite je rasla do najvećih 36 razlike (86-50) šest minuta prije kraja, da bi do kraja Gorica malo ublažila poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elgin Cook je sa 20 poena bio najbolji strijelac Cedevite, dok su Marko Petrović i Marko Baković ubacili po 11 za Goricu.

Cibona je dosada sedam outa osvajala Kup, ali posljednji put još prije šest godina kada je u finalu svladala upravo Cedevitu. Cedevita je osvojila šest naslova, prvoga 2012. godine, a nakon poraza od Cibone 2013. uslijedilo je pet njezinih uzastopnih trofeja u ovom natjecanju.

Finale je na programu u subotu od 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.