Kup Krešimira Ćosića: Cibona prvi finalist

Foto: fah

Košarkaši Cibone prvi su finalisti ovogodišnjeg završnog turnira Kupa “Krešimir Ćosić” u Splitu, oni su u polufinalu svladali Zadar sa 83-81 (17-14, 31-20, 20-26, 15-21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je odlično odigrala prve dvije i pol četvrtine, povela sa 61-41, a potom prerano stala. Zadar je serijom trica Marija Littlea već do kraja treće četvrtine smanjio na 68-60.

Manje od tri minute prije Cibona je i dalje imala osam poena prednosti (79-71), no Zadar je uspio 1:06 minuta prije kraja smanjiti na 79-78, a nakon promašaja Markote imati i napad za vodstvo no Bašić je izgubio loptu. U sljedećem napadu za Cibonu je poentirao Rozić, anakon što su Little i Novačić pogađali slobodna bacanja, sedam sekundi prije kraja bilo je 83-80 za Cibonu uz napad Zadra. Rogić je dvije sekunde prije isteka vremena prekršajem zaustavio Littlea koji je pogodio prvo slobodno bacanje, ali je prerano izveo drugo koje je namjeravao namjerno promašiti i tako je propala posljednja prilika Zadra za veliki preokret.

Josip Bilinovac sa 22 i Marko Ljubičić sa 15 koševa predvodili su Cibonu, dok su Mario Little sa 29 i Luka Božić sa 19 ubačaja predvodili Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona će u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika susreta između Cedevite i Gorice koji igraju od 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.