Kustić: Modrić? Vjerujem da ćemo svi zajedno ići u nove borbe

Foto: HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić obratio se javnosti nakon što su se Vatreni vratili u Hrvatsku poslije osvojene srebrne medalje u Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je ponosan na veliki rezultat.

“Nije bilo baš sna, ali napravili smo veliki rezultat, tj. naši igrači su napravili povijesni rezultat. To sam im rekao i u svlačionici. Cijeli svijet nam se divi. Igrati u Rotterdamu i dovesti 35.000 naših navijača, fenomenalno navijanje i protiv Nizozemske i Španjolske, to pokazuje zajedništvo i jedinstvo. Još jednom hvala svima na tome”, rekao je Kustić za HRT.

O budućnosti reprezentacije i Luki Modriću

Luka Modrić i dalje nije otkrio hoće li nastaviti igrati za reprezentaciju do Eura 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već sam više puta rekao da je to čovjek koji me iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu fascinira svojim odnosom prema Hrvatskoj i reprezentaciji. Fenomenalna osoba, vjerujem da će biti tu, a ja poštujem njegovu odluku. Vjerujem da ćemo svi zajedno dalje ići u nove borbe”, rekao je Kustić.

Dodao je da smatra da Ivan Perišić Marcelo Brozović neće tako skoro otići iz reprezentacije.

“Imamo mi i dobrih mladih igrača, a kad se sve to ukomponira, što Zlatko Dalić radi sjajno sa stožerom, da ćemo i dalje polučivati odlične rezultate”, rekao je Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi započinju Europsko prvenstvo 

Hrvatska U-21 reprezentacija u srijedu započinje Europsko prvenstvo, a ako bude među prva tri, može se i prvi put kvalificirati na Olimpijske igre.

“Vjerujem u naše mlade dečke i izbornika Dragana Skočića. Imamo pravo vjerovati da ćemo napraviti dobar rezultat”, kazao je predsjednik HNS-a.

Komentirao je Ligu nacija, koja je sa skepsom dočekana, ali s pravom je pronašla svoje mjesto u nogometnom kalendaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident s Livajom

“Vidjeli ste pripreme i slavlje u Španjolskoj. Na obje utakmice su bili puni stadioni”, rekao je Kustić.

Osvrnuo se i na incident s Markom Livajom.

“Nulta stopa tolerancije na pozivanje na rasizam, mržnju i nasilje. Kao Savez ukazujemo na to. Sustav mora poraditi na tome. Kad vidimo i neke utakmice u Europi, drugačije je to klupskim utakmicama, postoji rivalitet, ali mora se poraditi dosta na tome”, rekao je Kustić.

Nacionalni stadion?

Tema je bio i nacionalni stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovi rezultati su veliki poticaj da krenemo u poboljšanje infrastruktrure. Krenuli smo u izradu hibridnih travnjaka, a nadam se da ćemo do nove godine pripremiti dokumentaciju za kamp. Nadam se da će se uskoro pripremiti dokumentacija za izgradnju stadiona”, zaključio je Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.