Kvalifikacije za Davis Cup: Gojo i Gunneswaran otvaraju susret Hrvatske i Indije

Zagreb, 05.03.2020.- U palači Dverce održano je izvlačenje parova uoči Davis cup susreta Hrvatska - Indija. Na slici indijska Davis Cup reprezentacija, predsjednik indijskog teniskog saveza Anil Dhupar, predstavnik ITF-a Goran Đoković, glavni sudac Norbert Peick, predsjednica hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, hrvatska Davis Cup reprezentacija. foto HINA/ HTS/ Mario ĆUŽIĆ/ ml

Borna Gojo i Prajnesh Gunneswaran će u petak u 15 sati u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova otvoriti susret Hrvatske i Indije u kvalifikacijama za madridski završni turnir Davis Cupa. U nastavku prvog dana igrat će Marin Čilić i Ramkumar Ramanathan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu u 15 sati program drugog dana otvorit će parovi. Mate Pavić i Franko Škugor nominirani su za Hrvatsku, a Rohan Bopanna i Leander Paes za Indiju. Slijede subotnji mečevi singla. Prvi će u akciji biti Čilić i Gunneswaran, a na kraju vikenda na rasporedu je dvoboj Gojo – Ramanathan.

– Malo neočekivano da nije nominiran indijski najbolje rangirani tenisač Sumit Nagal (127. na ATP listi), no od njihove prve trojice igrača niti jedan se posebno ne izdvaja. Gunneswaran je jedini od njih ljevoruk pa će s te strane sigurno biti i najneugodniji. Nadam se da ću ovog vikenda donijeti dvije pobjede, a vjerujem da će dečki odraditi ostatak posla – rekao je naš prvi reket Marin Čilić.

– Očekivao sam ovaj sastav Indijaca s obzirom na to da je Nagal ove godine dobio svega jedan od pet mečeva. Ja bih postupio isto kao i njihov izbornik. Što se tiče samog ždrijeba, na njega ionako nismo mogli utjecati. Najviše razmišljam kako što bolje pripremiti momčad za ovaj meč, a dečki su spremni – uvjerava naš izbornik Vedran Martić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pripremao sam se izbornikom jako dobro, nismo još spremili završnu taktiku za meč protiv Gunneswarana, no osjećam se spremno. Znam da je ljevak, da dobro servira i da je neugodan igrač. Ovo mi je više nije prvi nastup u reprezentaciju kao u Madridu, sad nema izlike. Učinit ću sve kako bih osvojio prvi bod za Hrvatsku – najavljuje Borna Gojo.

– Susret parova bit će nezgodan, iako su najbolje igračke godine već iza Bopanne i Paesa. Mislim da smo Franko i ja blagi favoriti i da ćemo to pokazati i na terenu – riječi su naše uzdanice u igri parova Mate Pavića.

– Uvijek je teško igrati u gostima u Davis Cupu, posebice protiv tako ugledne reprezentacije kao što je Hrvatska. Moramo svi odigrati jako dobre mečeve kalo bi imali izglede za uspjeh. Naš odlazak na finalni turnir u Madrid bio bi ispunjenje sna. Bornu Goja sam viđao na Challengerima, jednom smo i trenirali zajedno. Vidjet ćemo kako će završiti naš meč u petak, teško je prognozirati. Ipak je ovo Davis Cup – izjavio je prvonominirani Indijac Prajnesh Gunneswaran, 132. tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.