Kvalifikacije za Euro: Hrvatska futsal reprezentacija zabila čak sedam golova Danskoj

Varazdin 11.04.2021. Kvalifikacijska utakmica futsal reprezentacija Hrvatske i Danske. Na slici Valerije Juric foto HINA/ Marko JURINEC /

Hrvatska muška futsal reprezentacija s uvjerljivih je 7:0 svladala Dansku u utakmici posljednjeg kola kvalifikacija za Euro 2022. Tako je s maksimalnih šest pobjeda izborila plasman na završni turnir, kojem je domaćin Nizozemska od 19. siječnja do 6. veljače sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četverostruki strijelac za Hrvatsku bio je Valerije Jurić (9′, 15′, 23′, 35′), a po jedan pogodak postigli su Duje Kustura (20′), Josip Jurlina (26′) i Antonio Sekulić (38′).

Hrvatska je osvojila maksimalnih 18 bodova i plasirala se izravno na završni turnir, kao i drugoplasirana Ukrajina s devet bodova iz pet utakmica.

Hrvatska je posljednji put na Euru nastupila 2016. u Srbiji kad je osvojila deveto mjesto, a najbolji joj je plasman 4. mjesto 2012., kad je Europsko prvenstvo igrano u Splitu i Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.