Kvalifikacije za SP u Rusiji: Hrvatska će igrati protiv Finske, Turske, Ukrajine i Islanda

epa04860168 FIFA Secretary General Jerome Valcke (C) conducts the Preliminary Draw of the FIFA World Cup 2018 at Konstantinovsky palace outside St.Petersburg, Russia, 25 July 2015. St.Petersburg is one of the host cities of the FIFA World Cup 2018 in Russia which will take place from 14 June until 15 July 2018. EPA/MAXIM SHIPENKOV

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018 zajedno s reprezentacijama Islanda, Ukrajine, Turske i Finske, odlučio je ždrijeb u Sankt Peterburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je izvučena kao zadnja u ždrijebu i upala je u jednu od dvije skupine sa po pet reprezentacija.

SP u Rusiji izborit će pobjednici devet kvalifikacijskih skupina, dok će osam najboljih drugoplasiranih put do završnice tražiti kroz dodatne kvalifikacije.Kvalifikacije započinju 4. rujna 2016., a završavaju 14. studenoga 2017. godine.

Hrvatska je od samostalnosti pet puta nastupala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Uspješna je bila čak četiri puta, a promaknuo joj je tek plasman u Južnu Afriku 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih skupina najjačom se čini skupia A u kojoj su Skupina A: Luksemburg, Bjelorusija, Bugarska, Švedska, Francuska i Nizozemska, Srbi su u skupini s Irskom, Austrijom i Walesom, Italija u skupini G sa Španjolskom, a BiH u skupini H s Belgijom, Albanijom i Izraelom.

Završnica SP-a igrat će se u Rusiji od 14. lipnja do 15. srpnja 2018. godine, a domaćini su Moskva s dva stadiona (Lužnjiki, Otkritje), Sankt Peterburg, Kalinjingrad, Kazanj, Nižnji Novgorod, Samara, Volgograd, Saransk, Rostov, Soči i Jekaterinburg.

ŽDRIJEB

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina A: Luksemburg, Bjelorusija, Bugarska, Švedska, Francuska, Nizozemska.

Skupina B: Andora, Latvija, Farski otoki, Mađarska, Švicarska, Portugal

Skupina C: San Marino, Azerbajdžan, Norveška, Sjeverna Irska, Češka, Njemačka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D: Gruzija, Moldavija, Irska, Srbija, Austrija, Wales

Skupina E: Kazahstan, Armenija, Crna gora, Poljska, Danska, Rumunjska

Skupina F: Malta, Litva, Slovenija, Škotska, Slovačka, Engleska

Skupina G: Liechtenstein, Makedonija, Izrael, Albanija, Italija, Španjolska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina H: Cipar, Estonija, Grčka, BiH, Belgija

Skupina I: Finska, Turska, Ukrajina, Island, HRVATSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.