Kvalifikacijski turnir za OI: Senzacionalna pobjeda naših košarkaša nad Slovenijom

Pirej, 02.07.2024 - Utakmica 1. kola skupine kvalifikacijskog turnira košarkaša za OI izmeðu Hrvatske i Slovenije. foto HINA/ Julijana ŠESTAN/ ik

Briljantnom izvedbom hrvatski košarkaši otvorili su nastup na olimpijskim kvalifikacijama u Pireju, gdje su svladali reprezentaciju Slovenije predvođenu Lukom Dončićem sa 108-92 (31-16, 23-25, 39-27, 15-24) te tako napravili veliki korak prema osvajanju prvog mjesta u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan je bio kapetan Dario Šarić s 19 koševa, 10 skokova i 10 asistencija, odličan Ivica Zubac s 18 poena, osam skokova i pet asistencija, dok se Goran Filipović s 21 košem i pogođenih šest trica iz sedam pokušaja prometnuo u najboljeg strijelca Hrvatske. Danko Branković je uz šut 7/7 iz igre ubacio 15 poena, a Mario Hezonja je ubacio 12 poena uz osam asistencija i šest skokova.

Sloveniju je predvodio Luka Dončić s 26 koševa, 11 skokova i 10 asistencija. Klemen Prepelič je ubacio 19 poena.

Hrvatske košarkaše već u srijedu, od 16.30 sati, čeka drugi dvoboj grupne faze protiv reprezentacije Novog Zelanda, a pobjeda u tom dvoboju donosi plasman u polufinale s prvog mjesta. Slovenija će protiv Novog Zelanda igrati u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.