Lana Pudar osvojila zlato za BiH na Europskom prvenstvu u plivanju: Mnogi se pitaju hoće li nastupati za Hrvatsku, ali…

Foto: fah

Nevjerojatna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar ostvarila je najveći uspjeh u svojoj karijeri. Sa samo 16 godina došla je do zlatne medalje u disciplini 200 metara leptir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva dana je BiH donijela prvu europsku broncu.

Istaknimo kako je Pudar bila najmlađa plivačica u bazenu, a sve je očarala i prilikom ceremonije dodjele medalja. Mlada plivačica sa zlatom oko vrata zaplakala za vrijeme intoniranja hine Bosne i Hercegovine.

epa10126348 (L-R) Silver medalist Helena Rosendahl Bach of Denmark, gold medalist Lana Pudar of Bosnia, and bronze medalist IIaria Cusinato of Italy pose on the podium after the women’s 200m butterfly final at the European Aquatics Championships Rome 2022, Italy, 17 August 2022. EPA/ANGELO CARCONI

Ranije se pisalo i da bi Pudar mogla nastupati pod hrvatskom zastavom, s obzirom na to da je rođena u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, njezin otac Velibor prekinuo je te glasine i objavio kako će njegova kći nastupati za zemlju koju i danas predstavlja.

“Molim vas da ne ‘morite’ više sa pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu”, napisao je tada nekadašnji golman Veleža Velibor Pudar na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.