Lavina ogorčenja iz Rijeke nakon derbija na Maksimiru: ‘Ovo je smiješno, neka nam kažu da jedna momčad mora biti prvak pa da svi ostali igramo drugu ligu’

Foto: fah

Nakon velikog derbija hrvatskog nogometa, koji to po broju gledatelja na tribinama na kojima se smjestilo oko 7000 ljudi nije bio, iako je igra bila na trenutku vrlo dobra, između Dinama i Rijeke (1:1), bilo je nezadovoljnih. Iako je vodeća momčad osvojila bod kojim je zadržala šest bodova prednosti ispred Dinama ispred svlačionice se nisu proslavili, očito nezadovoljni zbog činjenice da je strijelac vodećeg i jedinog pogotka za goste Gorgon u 70. minuti isključen, poslije čega su modri došli do izjednačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćni trener Rijeke Danko Matrljan i Marko Vešković izbili su u prvi plan, obojica su se na putu prema svlačionici obratili okupljenim novinarima koji su tako nešto jedva dočekali.
“Jeb.. vam sve da vam je…” derao se spomenuti tandem, nakon čega je uslijedio dodatak:
“Napišite da je Rijeka prva.”

Da, Rijeka je još uvijek prva, no, je li ovo riječnik koji je potreban nakon derbija koji je završio na podjelom bodova?

Nogometaši Rijeke bili su nezadovoljni suđenjem Ante Vučemilović-Šimunovića, što su i pokazali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka uvijek igra pošteno! Mi smo ovaj klub dostojanstveno i pošteno prezentirali u Europi, samim time pošteno branili hrvatski nogomet. A ovdje je sve drugačije. Sve ste vidjeli, svi ste pametni. Nismo djeca. Uostalom, to svi vide, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Ako je nekome cilj da jedna momčad unaprijed bude prvi, neka nam to kažu, pa da druge momčadi mogu igrati svoju ligu” jasno je poručio Marko Vešović.

S druge strane Filip Bradarić niije bio zadovoljan osvojenim bodom, kao što nije bio zadovoljan suđenjem, svjestan je da bi Rijeka pobjedom na Maksimiru, do koje nisu bili daleko, odmakli modrima na velikih devet bodova razlike.
“Bila je teška utakmica, pokazali smo da smo bolji od Dinama kada igramo svoj nogomet. Pali smo u posljednjih 15-20 minuta prvoga dijela, sreća da nas u tom razdoblju nisu kaznili. Poveli smo, ali nismo izdržali, no ovih šest bodova je i dalje velika prednost. To sve puno više vrijedi s obzirom na okolnosti koje se događaju u HNL-u. Gledajte, nama u klubu ne daju da komentiramo suđenje, ali došao sam u svlačionicu i dobio 10 poruka od prijatelja iz Splita. Oni nisu niti navijači Dinama niti Rijeke, ali kažu da je sve ovo smiješno. I pitaju što se to događa. Već smo naviknuli da Dinamo ima pomoć sa strane.

Očito se lavina iz Rijeke zakotrljala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.