Legenda Vatrenih o Pjaci, porazu u Estoniji: ‘Takva se utakmica prije ili kasnije morala dogoditi, nemamo se pravo vaditi na loš teren’

Foto: fah

Kako smo već pisali Split će u rujnu biti domaćin Svjetskom prvenstvu u jedrenju u olimpijskoj klasi laser, Hrvatska, naravno, ima jednog velikog aduta, radi se o srebrnom olimpijcu Tončiju Stipanoviću. Stipanović je prije nekoliko mjeseci briljirao na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator prvenstva JK Mornar pokrenuo je zaista pohvale vrijednu akciju te je uključio i članove Udruge za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju ”Zvono”,  oni su izradili medalje za sudionike tog prvenstva, koje su promovirane jučer, dakle, u četvrtak, na druženje s članove Udruge, kako bi im pružili potporu, stigli su i brojni sportaši te estradne zvijezde, Goran Karan, Blanka Vlašić, Petar Metličić te Aljoša Asanović, proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac i član legendarne Vatrene generacije koja je 1998. godine osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Asanović je pozdravio akciju i nazvao sve prekrasnom priču, legendi hrvatskog nogometa, baš kao i Blanki Vlašić, drago je zbog činjenice da će svjetski prvaci ”dobiti medalje koje imaju posebnu toplinu.”

Nažalost, Asanović nije mogao izbjeći ni pitanje novinara glede poraza hrvatske nogometne reprezentacije u Tallinnu i debakla od čak tri gola razlike od Estonije. Asanović tvrdi da se takva utakmica prije ili poslije morala dogoditi, pogotovo što je Hrvatska otišla u Tallinn u kombiniranom sastavu i primila pogodak u ekstremno ranoj fazi utakmice. Bivši sjajni veznjak Vatrenih smatra da je su hrvatski reprezentativci promašili nekoliko izglednih prilika.  No, isto je tako Asanović dodao kako se poslije ovakvog poraza od Estonije Hrvatska, s obzirom na rejting i ugled koji uživa, nema pravo vaditi na loš teren. “Moguće da je porazu kumovala motivacija”, rekao je Asanović te se kratko osvrnuo i na tešku ozljedu Marka Pjace, kome su stradali prednji križni ligamenti zbog čega će pauzirati između šest i osam mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prava je šteta jer se Pjaca tek vratio nakon teške ozljede na početku sezone, vratio se u formu, a u posljednje je vrijeme bio redoviti član prve momčadi Juventusa, u kojem je sve bolje igrao”, izjavio je Asanović i ipak optimistički izrazio uvjerenje da će se mladi Vatreni uspješno vratiti ”s obzirom kako je u ekspanziji.”

“Važno je da se ne požuruje s povratkom”, zaključio je Aljoša, koji danas ima već 51 godinu. Kao da jučer bilo kada je fantastičnom loptom u polufinalu SP-a u Francuskoj pronašao Davora Šukera za vodstvo protiv Francuske. Hrvatska je nekoliko trenutaka bila u finalu Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.