Legendarni bivši trener Bayerna: ‘Niko Kovač je pravi nasljednik Heynckesa, vodio je i Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu’

Foto: fah

Njemački nogometni velikan i bivši prvak Europe Bayern traži novog trenera za sljedeću sezonu. Jedan od kandidata za nasljednika legendarnog Juppa Heynckesa je i bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, iako je hrvatski stručnjak nedavno jasno rekao kako želi ostati u Eintrachtu i iduću sezonu.  Prema pisanju dijela njemačkih medija najizgledniji kandidat za prestižno trenersko mjesto je Thomas Tuchel. No, Bild raspolaže s drugačijim informacijama te tvrdi kako će on preuzeti PSG umjesto Unaija Emeryja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Kovača kandidati su Julian Nagelsmann (Hoffenheim) i Lucien Favre (Nice).

Legendarni njemački trener, Ottmar Hitzfeld, koji je Bayern vodio na prijelazu stoljeća, između 1998. do 2004. godine te u sezoni 2007/08., pohvalio je Kovača. Naime, Hitzfeld tvrdi kako bi se Kovač sjajno uklopio u Bayern jer poznaje kako funkcionira slavni klub.  ”Kovač posjeduje snažnu osobnost i ima jasnu i otvorenu komunikaciju s igračima. Svaki igrač je podjednako važan za njega i on je sposoban motivirati momčad”, tvrdi Hitzfeld te ne prestaje s pohvalama:

“Kovać je s velikim uspjehom Salzburg, kao i reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, iako su očekivanja tamo bila ogromna. Već dugo vremena sjajno vodi Eintracht, koji igra fantastično i blizu je Europe. Sve je to njegova zasluga. Zato vjerujem kako je on pravi nasljednik Heynckesa”, poruka je legendarnog trenera, koji kao najvećeg protukandidata Niki Kovaču vidi trenera Nice Favrea.  Hitzfeld smatra kako je još uvijek rano za mladog Nagelsmanna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favreu dobro poznaje Bundesligu. Radi dobar posao i njegove ekipe igraju dopadljiv nogomet. On je pedantan i odgovoran trener, a može se nositi s velikim pritiskom koji zahtjeva Bayern. Naravno, mogao bi završiti na kraju i na klupi Borussije Dortmund, a ako se to dogodi i tu bi sigurno donio puno toga dobrog”.

Hitzfeld tvrdi kao je  ”Bayernu je potreban trener vođa, koji ima iskustvo i znanje, ali i koji mora biti psiholog u radu s velikim zvijezdama…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.