Blaž Slišković odgovorio na optužbe iz Sarajeva za nacionalizam: ‘Mene prozivaju, ja sam prvi 1992. nosio dres BiH reprezentacije’

Foto: snimka zaslona

Bivši nogometaš Hajduka, Hrvatskog dragovoljca…, legenda bosansko – hercegovačkog, ali i hrvatskog nogometa, aktualni trener Zrinjskog, Blaž Slišković, odgovorio je na prozivke dijela bošnjačkih medija uoči utakmice svog Zrinjskog protiv Sarajeva u 4. kolu Lige za prvaka u BiH. Naime, Sliškovića su pojedini mediji u susjednoj državi optužili za nacionalizam. Baka Slišković je nedavno rekao kako je dobrom dijelu Nogometnog saveza BiH  i države krivo što se Zrinjski bori za naslov prvaka te je naznačio da postoji razlika između Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slišković je danas odlučio odgovoriti na slične optužbe te je bio u svom stilu vrlo jasan:

“Žao mi je dići ruke od BiH nogometa. Ne treba mene nitko prozivati onakvim i ovakvim. Dobro se zna tko sam i što sam. Ja sam prvi 1992. nosio dres BiH reprezentacije i bio kapetan Sušiću, Baždareviću u Koblenzu kada je reprezentacija igrala neslužbene, humanitarne utakmice. Dolazio sam iz Pescare o svom trošku da bih igrao. Gdje su ljudi koji danas mene kažnjavaju bili 1992.? Bio sam izbornik 2000., otišao u Sarajevo raditi kada je to bilo nepojmljivo ovdje, išli su samo političari koji danas mene prozivaju. Nije njima smetalo što idu u Sarajevo, prozivali su mene što idem u muslimanski dio. Mene nije zanimao muslimanski dio, zanimao me je uspjeh reprezentacije, jer sam se smatrao i danas se smatram građaninom Bosne i Hercegovine. Ja sam ovdje rođen i smatram da je ovo moja država, bez obzira na moju nacionalnost.”

Trener mostarskog Zrinjskog se osvrnuo na probleme koje muče nogomet u Bosni i Hercegovini, državi za koju je rekao kako je njegova jedina domovina te da nema rezervnu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nikad nisam rekao da imam rezervnu državu, niti smatram bilo koju državu svojom rezervnom. Ovo je moja država i ovdje ću tražiti svoj napredak. Meni smeta kada me netko proziva da sam nacionalist, da sam fašist, da sam ovakav ili onakav. Svojim izjavama želim utjecati na napredak BiH nogometa. Ne može nas vaditi samo reprezentacija. Nestat će i Džeka, Pjanića, Lulića… Odakle ćemo crpiti igrače za reprezentaciju, pa samo iz domaćih klubova? Nema više nekih koji su se rodili prije 20 godina u dijaspori. Ovdje moramo napredovati u omladinskim školama, infrastrukturi i pokušati odavde crpiti igrače. Sramota je da u Mostaru u posljednjih 20 godina nema igrača kvaliteta Bajevića, Vladića, Hadžiabdića i pokojnog Matijevića. Što smo napravili?…”

Podsjetimo, sedam kola prije kraja prvenstva Zrinjski se nalazi na 2. mjestu, za vodećim Željezničarom zaostaje četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.