Legendarni Josip Kuže dobiva ulicu ili trg u Zagrebu: Hoće li odbor kojim predsjedava dr. Hasanbegović to odobriti?

Foto: Snimka zaslona, Facebook

Hoće li legendarni bivši nogometaš i bivši trener Dinama, danas, nažalost pokojni Josip Kuže, dobiti svoj trg ili ulicu u glavnom hrvatskom gradu Zagrebu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime,  MOST nezavisnih lista predložio je zagrebačkom Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova, kojim predsjeda dr. Zlatko Hasanbegović (inače, i sam bivši pripadnik BBB-a), da se pri prvim sljedećim izmjenama naziva javnih površina ulica i trg nazove po Josipu Kužeu, velikom Dinamovcu, čovjeku, igraču, treneru, koji je bio i veliki miljenik BBB-a, a prerano je preminuo 2013. godine u 62. godini. U njegovu čast u gradu je uređeno nekoliko grafita.

Foto: Snimka zaslona

“Josip Kuže je svojim životom svjedočio da živi za svoj grad. Njegov trenerski rad bio je prožet dubokom vezom s navijačima. On je bio jedan od njih. Upravo zbog toga se svaki navijač i istinski ljubitelj nogometa i sporta uopće može poistovjetiti s njim. Smatramo da je svojim životom i djelom u nogomet i sportu zaslužio da mu se Grad Zagreb oduži bar na ovaj način”, navodi se u službenom prijedlogu MOST-a.

Podsjetimo, Josip Kuže igrao je za najtrofejniji hrvatski klub  od 1971. do 1981. godine te je u 384 nastupa zabio 14 golova. Dinamo je kao trener vodio u dva navrata, a s modrima je 1990. godine bio i 2. u prvenstvu Jugoslavije, iza tada moćne i privilegirane Crvene zvezde.  Osvojio je i ”jesensku titulu” 1989., nažalost, Dinamo je u proljeće počeo padati. Bio je trener Dinama i 13. svibnja 1990, na nikad odigranoj utakmici na Maksimiru kada su zvezdine Delije izazvale nezapamćene nerede, a ondašnja milicija tukla čak i igrače Dinama. Kuže je stao u obranu igrača i navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.