Legendarni tenisač Boris Becker danas prodaje trofeje kako bi vratio dugove: Što je dovelo do bankrota?

Foto: fah

Aukcijskom prodajom trofeja i suvenira Boris Becker je skupio 765.000 eura i tim će iznosom vratiti dio dugova, rekao je u četvrtak povjerenik za prodaju imovine bivše njemačke teniske zvijezde. Prema riječima djelatnika londonskog ureda Smith& Williamson, Marka Forda, Beckerovi dugovi bi mogli iznositi čak 50 milijuna funti (oko 410 milijuna kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trostruki osvajač Wimbledona proglasio je bankrot 2017.

Tko je Becker?

Becker je bio jedan od dominantnijih tenisača kraja 1980-ih te tijekom 1990-ih godina. Teniski svijet je prvi puta zadivio 1985. godine u dobi od 17 godina, kada je kao najmlađi igrač ikad u Wimbledonu, a ujedno i kao prvi Nijemac u povijesti osvojio taj prestižni turnir. Uspjeh je ponovio 1986. i 1989. godine. Legendarni su i mečevi Borisa Beckera i hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karijeri je osvojio 6 Grand Slam naslova, uz ukupno 10 ostvarenih plasmana u finale. Godine 1991. je nakratko bio i prvi na ATP teniskoj listi. Samo od nagrada u karijeri je osvojio više od 25.000.000 USD.

Poznat kao igrač razornog servisa i sjajne volej-igre na mreži, Becker se najbolje snalazio na brzim podlogama kao što je trava. Na zemlji je igrao nešto lošije, iako je u karijeri jedinu olimpijsku medalju osvojio upravo na toj podlozi; bilo je to na Igrama u Barceloni 1992. godine kada je osvojio zlato za Njemačku u igri muških parova igrajući u paru s Michaelom Stichom.

Foto: Twitter(Boris Becker i Lilly Kerssenberg)

Žene ili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki mediji tvrde da su ga do bankrota dovele žene.

Anđela Jermakova 1999. u restoranu susreće Beckera, već bivšeg tenisača. Kratkotrajna avantura oženjenog tenisača dovela je do Anđeline trudnoće, tako je kad je rodila kći Anu tražila da Becker plati alimentaciju za uzdržavanje kćeri – pet milijuna dolara plus svaki mjesec još po 20 tisuća dolara za uzdržavanje. Ana je danas uspješna manekenka.

Njegova supruga Barbara reagirala je na ovu prijevaru, tada je bila trudna i nosila njihovo drugo dijete, i zbog preljuba se razvodi od njega, te odnosi više od 20 milijuna dolara razvodne odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačkoj poreznoj upravi bio je dužan dva milijuna eura, zbog čega je umalo završio i u zatvoru.

Becker je kasnije oženio nizozemsku manekenku Lilly Kerssenberg i s njom ima sina. Prošle godine doznalo se da se on i supruga razvode nakon devet godina braka.

Kako bi vratio novac Becker je kockao, pokrenuo sportski portal, proizvodio organsku hranu, ulagao… ali sve je bilo bezuspješno.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.