Becker o Đokoviću i cijepljenju: ‘Shvaćam da svatko ima svoja uvjerenja, no morat će poštivati pravila’

becker
Foto: fah

Ne zna se hoće li Novak Đoković nastupiti na prvom Grand Slamu iduće sezone, Australian Openu koji se igra u siječnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daniel Andrews, premijer australske savezne države Victorije, rekao je da će na njemu moći nastupiti samo cijepljeni tenisači i tenisačice, a Đoković nije rekao je li cijepljen, ali zato jest da ne zna hoće li ići u Australiju.

“Problem je što ako ste u avionu s nekim tko ima koronavirus, neovisno o tome je li ta osoba cijepljena, morat ćete 14 dana biti u svojoj sobi. To se ove godine dogodilo Viktoru Troickom, i ne samo njemu, 70 igrača je moralo biti u karanteni. Razgovarao sam s mnogim igračima i imaju loše uspomene, tako da ne znam hoću li ići u Australiju. Situacija trenutno nije dobra”, izjavio je u razgovoru za Blic.

Becker je pobornik cijepljenja i smatra da će se prije ili kasnije morati cijepiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Shvaćam da Đoković ne želi otkriti je li se cijepio. To je njegovo pravo i privatnost koju treba poštivati. S druge strane, ako želi nastaviti s profesionalnim tenisom, morat će prihvatiti pravila koja vrijede za sve. Država Victoria traži dokaz o cijepljenju i potpuno je nevažno što svi mi mislimo o tome. Ako je australska vlada donijela takvu odluku, onda postoji samo jedno rješenje”, rekao je.

“Znam što govorim kad kažem da su tenisači slobodne duše. Ne volimo kad nas se trpa u ladice. Da, čuo sam brojke i iznenadilo me je koliko je tenisača na Touru necijepljeno. Ipak, ako pogledate što se događa u svijetu, broj cijepljenih je u stalnom porastu i to je pozitivno. Sportaši si moraju osvijestiti da će se, ako žele nastaviti karijere, prije ili kasnije morati cijepiti. Shvaćam da svatko ima svoja uvjerenja, no morat će poštivati pravila”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.