Leko: Dinamo je zasluženo tu gdje je, a zbog Baturine dolaziš na utakmice

Foto: fah

Nogometaši Hajduka i Dinama sutra od 18 sati igraju posljednji derbi ove sezone. Na gotovo rasprodanom Poljudu Modri dolaze i po matematičku potvrdu naslova – ne smiju samo izgubiti. Jako važnu utakmicu za Splićane, koji ne žele dopustiti da im najveći rival naslov osvoji upravo na njihovu stadionu, najavio je Ivan Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li pritisak s obzirom da je Dinamu za naslov dovoljan i remi?

– To su činjenice, nakon ovoliko kola, zasluženo su tu gdje jesu. Ne zamaramo se mi previše time i nastojimo se pripremiti za dobru utakmicu, imat ćemo teren koji je izvanredan, lijepo vrijeme i pun stadion. Naš je fokus na nogometu, želimo pokazati da smo dobri, ozbiljni, da imamo srce i pokušati pobijediti.

Trenutno je prodano 29 tisuća karata, još je ostalo oko 4 tisuće, a pred sutrašnji derbi, sigurno je treneru Leki u glavi težak poraz na Maksimiru.

– Mi se nadamo da će ovo biti puno drugačija utakmica, svaka ima svoju priču, nastojiš naučiti na tuđim greškama, ali nekada moraš i na svojim. Nadam se da ćemo biti ozbiljniji i pokušati iskoristiti svoje šanse i biti dobri u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk ima dosta problema s ozljedama, a Leko je otkrio da je za derbi otpao i mladi Luka Vušković.

– Vratili su se juniori, imamo dugo tih internih problema, ali opet kažem, lijepo smo trenirali, vidim mirnoći igrača. Velike utakmice su za velike igrače i imamo sve da odigramo dobru utakmicu i pobijedili. Mali Luka Vušković ne može, vratio se iz Švicarske nespreman i vidjet ćemo kada će se vratiti.

Trener Igor Bišćan je poznat po tome da ne voli napadati, ali Leko ne sumnja da će Dinamo ići na sva tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bišćan je jako jasan, njegove su ekipe organizirane i znaju što rade u napadu i u obrani, on daje pobjednički mentalitet i očekujem Dinamo koji će doći ovdje pobijediti. Znam ga dosta dugo.

U Splitu se puno spominje priča kako Hajduk treba igrati s 10 juniora i Livajom, ali Leko se ne zamara s time.

– Ja bi bio najsretniji da oni koji su prošli omladinski pogon igraju, ja sam imao takvu sreću da sam od pionira došao do seniora. Kad malo pogledamo u zadnja 3,4 mjeseca, ne znam kada je više prilika dobilo ovoliko mladih igrača i nikada nije bilo nikakvog pritiska tko mora igrati, a svatko je zaslužio svoju priliku.

Leko je dobio posebno pitanje o veznjaku Dinama Martinu Baturini, uslijedile su pohvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On je dobar, odličan, njega je lijepo gledati, on je igrač poteza, ima gol i asistenciju. On je tip igrača zbog kojeg kupuješ ulaznice i dolaziš gledati utakmice, igrač vica.

Derbiji pred punim Poljudom, kolika to igrače dodatno motivira?

– To je lijepo, to su najbolje utakmice, koje ti ostaju kao uspomena, naši navijači, to su atmosfera, kako ljudi žive, teško se to negdje nađe. Jako smo motivirani i imamo odgovornost pružiti dobru partiju navijačima koji dolaze i kada je -12.

Poljudska premijera u velikom derbiju, osjeća li se dužnim prema navijačima?

– Ja bih se osjećao kao dužnik da ne dajem milijun posto, ali svi koji me znaju, znaju koliko se dajem ovdje, gledam svakoga u oči, ponosno i hrabro. Razlika u odnosu kada sam bio igrač, bio je to poseban osjećaj, ali uvijek se naježim, prije svake utakmice, bit će tako za 10 i 50 godina. Peče me puno 4:0, to je najgori poraz u karijeri i nadam se da neće biti gorih. U nogometu se gubi, ali treba ići dalje. Bilo nam je teško, ali treba gledati u budućnost. Ovo nije ista utakmica, nećemo lagati sami sebe, ali u pripremi utakmice se nastojiš baviti nogometom, ključno nam je jedino da budemo mirni, 11 na 11 i svakome normalnome tko je sportaš nećeš morati govoriti o važnosti i bitnosti kada osjetiš atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, oba kluba posljednje prvenstvene utakmice odigrala su u srijedu. Hajdukova utakmica s Goricom u Velikoj Gorici završila je bez pogodaka, dok je Dinamo na svom terenu svladao Varaždin rezultatom 2:0.

Hajduk i Dinamo odigrali su tri prvenstvene utakmice u aktualnoj sezoni. U prvoj odigranoj na Maksimiru sredinom kolovoza Dinamo je pobijedio s 4:1, zatim je u listopadu na Poljudu bilo 1:1, a u zadnjem ogledu na Maksimiru u veljači, Dinamo je bio bolji s 4:0, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.