Leko o ‘renesansi’ u Hrvatskom dragovoljcu

Foto: snimka zaslona

Ako je itko napravio pravi sportski, ali i financijski podvig ove godine, onda je to svakako NK Hrvatski dragovoljac s novim vodstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nekoliko dana prije početka natjecanja još su trajali ratovi u upravi, gomilali su se dugovi, a klubu je prijetilo gašenje.

Potom preokret na čelu s novim predsjednikom kluba Marinkom Perićem.

Dragovoljac je sanirao dugove, ali postao i prvak jesenskog dijela natjecanja u drugoj HNL ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Studiju 4 gostovali su predsjednik Hrvatskog Dragovoljca Marinko Perić te novi trener Jerko Leko.

– Imam dosta igračkog iskustva, promijenio sam i 20 trenera u karijeri. Zanima me taj posao, nemam bojazni. Mislim da je ovo pravi trenutak. Dragovoljac je s predsjednikom Perićem sređena sredina, mislim da da ćemo napraviti odličan posao, govori Leko.

Postavlja se logično pitanje zašto se mijenjao trener, a Hrvatski Dragovoljac je jesenski prvak u Drugoj HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očekujem novi iskorak. Pala je odluka na Jerku Leku. Analiza govori da smo mogli imati više bodova, vjerujem u Jerka Leku. On je čovjek koji je napravio veliku karijeru, u Lokomotivi je napravio iskorak. Izbacio je preko 20 mladih nogometaša koji igraju prvu, drugu i treću ligu, govori predsjednik Hrvatskog Dragovoljca Marinko Perić.

Dodaje da je klub bio dužan 11,8 milijuna kuna, a da je porezni dug na kraju ove 2020. – 0.

– Nismo se zadužili. Kada sam ušao u klub, blagajna je bila prazna. Prihvatio sam se ovog posla, ulagao svoj novac, ne tražim da ga vratim. Želim da Hrvatski Dragovoljac bude u prvoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postojeći kadar napravio je rezultat, ali sigurno će biti nekih promjena, dovest ćemo par igrača, istaknuo je Jerko Leko dodajući da surađuju s Lokomotivom.

– Prelazni rok počinje 15. siječnja, ima vremena za slaganje ekipe, poručuje Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.