Leko: Velika su očekivanja, ali nastojimo biti mirni

Foto: fah

Na konferenciji za medije u Rijeci trener Hajduka Ivan Leko najavio je sutrašnji ogled protiv Šibenika u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Došli smo do za nas ključne utakmice. Dobar je osjećaj, momčad je mirna, dobro trenira, odigrali smo zadnjih par dobrih utakmica. Dolazimo puni samopouzdanja i vjere u naše kvalitete. Znamo što je Kup, znamo da je jedna utakmica, da je razlika u kvaliteti i formi nebitna, imamo puno primjera u bližoj i daljoj prošlosti gdje smo bili svjedoci različitih rezultata, rekao je Leko u uvodu.

– Puno smo pričali o tome, veselimo se, bit će sigurno odlična atmosfera, to su uvijek najljepše utakmice, kad je jedna utakmica, na neutralnom terenu. Napravit ćemo sve s naše strane da ih dobijemo, dodao je strateg Hajduka.

Osjećate li opuštanje kod igrača s obzirom na to da su vas mediji i javnost već proglasili osvajačem Kupa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Da budem iskren, ne osjećam. Sretan sam što imam inteligentnu grupu momaka, koja je svjesna svega. Svi mi znamo da se svaka utakmica mora odigrati i da u Kupu ne postoje favoriti. Postoje mirnoća, koncentracija, fokus na nogomet i pokušaj da u 90 ili 120 minuta budeš bolji od protivnika.

Borevković i Awaziem su se ozlijedili u Koprivnici, hoće li igrati?

– Bilo bi dobro da igraju, no Borevković neće igrati, ima težu ozljedu, za Awaziema nisam siguran, no naša kvaliteta je momčadska igra, i tko god bude igrao, očekujemo dobro izdanje i doprinos momčadi. Sutra je utakmica 11 na 11 i najbitnije je kako će momčad reagirati, rekao je strateg splitske momčadi.

Leko je 2000. kao igrač Hajduka osvojio Kup protiv Dinama. Vjeruje li da će sutra kao trener s igračima podignuti trofej?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nitko sretniji od mene i svih nas ako se to dogodi. Osjećamo energiju i ljubav svih naših navijača. Velika su očekivanja, ali nastojimo biti mirni. Vjerujemo u sebe, dajemo respekt protivniku i natjecanju i nadam se da će mrvica sreće koja je uvijek potrebna biti na našoj strani, rekao je trener Hajduka.

Uz trenera Hajduka medijima se obratio i igrač Dario Melnjak.

– Gušt je opet biti u finalu Kupa, sjećamo se kako je to lijepo izgledalo prošle godine. Očekuje nas protivnik s kojim smo se dosta puta susretali ove sezone, uvijek je bilo tijesno. Pred dobrim ambijentom vjerujemo u dobru utakmicu i u naše najbolje izdanje, piše HRT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.