L’Equipe ponovno hvali Vatrene: Hrvatska prolazi Portugal

Ugledni francuski L`Equipe, možda i najutjecajniji sportski medij u Europi, posljednjih dana ne štedi na pohvalama kada je hrvatska nogometna reprezentacija u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić ispred Payeta?

Naime, najprije su Hrvatsku proglasili najboljom reprezentacijom dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva, a onda su uvrstili i dvojicu hrvatskih nogometaša u idealnu postavu Eura. I to Francuzi čija reprezentacija također igra na turniru i koja, isto kao i Hrvatska, ima sedam bodova poslije grupne faze. Francuska u svojim redovima ima jednog fantastičnog Dimitrija Payeta.

Francuzi, dakle, smatraju da je Ivan Perišić najbolji nogometaš grupne faze Europskog prvenstva, što su neki čitatelji u komentarima zamjerili L’Equipeu, prigovorivši im baš zbog  Payeta. Nisu tu iz L’Equipea stali, proglasili su hrvatskog izbornika Ante Čačića najboljim trenerom Eura, što samo dokazuje koliko u naše ljude ponekad više vjeruju stranci nego mi Hrvati sami. Da ne podsjećamo kako su pojedini mediji dočekali sa skepsom, koja se pretvorila u bijes, izbor Ante Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anketa: Vatreni prolaze

L’Equipe ide dalje, napravili su anketu glede nastavka turnira, između ostaloga postavili su pitanje svojim čitateljima hoće li Portugal u osmini finala izbaciti Vatrene s Eura i poslati je kući. Velika većina Francuza odgovorila je negativno na tako postavljeno pitanje.

lequipe1, screen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukratko, nakon pobjede protiv aktualnih europskih prvaka, Španjolaca, u Bordeauxu vjera francuskih ljubitelja nogometa praktički je bezgranična kada su u pitanju hrvatski nogometaši. Hrvatska je svojim igrama stekla veliki ugled u Europi, kako među novinarima, tako i među navijačima svih reprezentacijama i legendarnim nogometašima koji su pronosili, i još pronose, sportsku slavu svoje zemlje diljem Europe.

Spomenimo engleskog reprezentativca, Waynea Rooneyja, koji “uživa gledati Hrvatsku kako igra,” I on, kao vrhunski nogometaš, tvrdi da Vatreni igraju prekrasan nogomet. Njegovo oduševljenje Hrvatskom dijeli i legendarni strijelac engleske reprezentacije, Gary Lineker, član velike reprezentacije Engleske koja je 1990. na SP-u u Italiji izborila plasman u polufinale. Inače, to je posljednje Svjetsko prvenstvo na kojem su Englezi  izborili polufinale SP-a.  Lineker je posebno oduševljen igrom “malog čarobnjaka” Luke Modrića, koji je za njega najbolji vezni nogometaš svijeta.

Naravno, užitak je znati da postoje takve pohvale i da su stvarne,  s druge strane tužno je na koji su način neki u Hrvatskoj ispratili na Euro hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Od toga je još tužnije to što neki, pa čak i u medijima, žele neuspjeh Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.