Ovo je sastav Vatrenih za utakmicu istine ove generacije

Foto: fah

Najvažnija vijest s jučerašnjeg treninga hrvatske nogometne reprezentacije odnosi se na činjenicu da su Mario Mandžukić i Luka Modrić u potpunosti spremni za utakmicu osmine finala s Portugalom – 21 sat u Lensu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Ante Čačić je potvrdio sa će obojica Vatrenih krenuti od prve minute, što znači da će Hrvatska protiv Portugala zaigrati u sastavu koji je u 1. kolu pobijedio Tursku. “Sve indikacije pokazuju da Mario i Luka mogu izdržati cijeli susret”, bio je jasan izbornik.

Na ovaj način jedan od junaka velike hrvatske pobjede protiv Španjolske, Nikola Kalinić, seli na klupu, novu je priliku dobio Mario Mandžukić, koji, nažalost, još uvijek nije proigrao u dvije utakmice koje je na ovom Europskom prvenstvu odigrao. Stručnjaci, ali navijači su podijeljeni kada je u pitanju izbor udarne napadačke igle Vatrenih. Neki bi Kalinića, drugi Mandžukića, naravno, izbor, kao i odgovornost, je na Anti Čačiću, koji je također dao znakovito naslutiti da bi obojica mogla igrati, svatko od njih u jednom poluvremenu, ako se za to ukaže potreba.

sastav

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak u prvi sastav na treningu je izborio i Ivan Strinić, umjesto Šime Vrsaljka, kome prava pozicija ipak nije lijevi bok, na kojem je mjestu novi igrač Atletico Madrida solidno odigrao protiv aktualnih europskih prvaka.  Strinić je zapravo jedini pravi lijevi bočni kojeg trenutno izbornik ima na raspolaganju, sve ostalo su eksperimenti.

Šime Vrsaljko svoje standardno mjesto u vatrenom dresu zauzet će na desnoj strani kad kopačke o klin objesi kapetan Darijo Srna, što će se dogoditi nakon Eura.

Izgledni sastav Vatrenih protiv jakog Portugala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić, Srna, Ćorluka, Vida, Strinić, Badelj, Modrić, Brozović, Rakitić, Perišić, Mandžukić

Hrvatska će večeras po prvi puta igrati u svojim glavnim kockastim dresovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.