Je li gotovo? Tuga Nike Kranjčara sve govori!

Foto: Twitter/Rangers

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, Niko Kranjčar, suočio se sa svojim najgorim nogometnim strahovima, s istinom koja znači kraj jedne velike karijere, koja je, uz malo sreće i puno manje ozljeda. mogla biti daleko veća, bogatija.  Talent bivšeg Dinamovog kapetana i bivšeg nogometaša Hajduka nikada nije bio upitan, no, njegov sportski križ, njegove su ozljede, nosio ga je čitavu karijeru koja je očito, barem takvi signali stižu iz Škotske, došla do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Kranjčar mlađi odigrao je u Rangersu 15 utakmica, dvije u kompletu, u škotskom prvenstvu, škotskom Liga kupu, postigao tri pogotka, imao tri asistencije, no, onda je stigla ozljeda koja u normalnim okolnostima i u godinama u kojima Niko nije, traži šest mjeseci pauze. Kada igrač ima 32 godine šest mjeseci nije malo i uvijek je više od toga.

Je li Glasgow Rangers njegova posljednja postaja u karijeri, koja je prema njemu bila nepravedna? Hoće li kada i ako se vrati za Niku biti uopće mjesta u Rangersu? Iz kluba danas tvrde da hoće, no, šest mjeseci nije puno u životu jednog kluba, no, beskrajno je mnogo u karijeri nogometaša čija je karijera ionako bliže svršetku nego najboljim danima, da ne govorimo o početku. Legendarni Ćiro Niki je dao kapetansku vrpcu Dinama, baš kao što je davnih osamdesetih to isto dao Zvoni Bobanu, no, život je htio da Niko Kranjčar ne krene putem kojim su svi očekivali, a posebno ne putem bivšeg kapetana Vatrenih.

Ugovor Nike Kranjčara i Glasgow Rangersa je tu da se mijenja, a Nikin ugovor sa škotskim klubom istječe u petom mjesecu 2018. godine.  Malo će vrijediti ugovor ako ga je nemoguće ispuniti do kraja. Škotski novinari nisu pretjerano optimistični budući da će Niko idućeg ljeta napuniti 33 godine, rehabilitacija s 33 godine ne ide na isti način na koji bi to išlo ako imate deset godina manje. Većina novinara koji prate Glasgow Rangers ne vjeruju u nastavak zajedničkog puta Nike i Glasgowa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Rangersa su, naravno, tužni zbog teške ozljede Nike Kranjčara, priviknuli su se na njega, a on se dizao iz utakmice u utakmicu. Bio je na putu povratka, neki su spominjali Dinamo nakon 2018. i zadnju sezonu u “najdražem” klubu, drugima čak ni reprezentacija nije bila daleko, mada danas vatreni vezni red, s Modrićem, Kovačićem i Rakitićem dijeluje kao motor najnovijeg Audija, međutim, život je imao drugačije planove s Nikom.

Nakon početnog zanosa, koji je s vremenom postao dobar temelj za radost, Niko je konačno, poslije duže vremena istinski uživao u nogometu, škotska liga, ne odviše jaka, bila idealna za povratak Nike Kranjčara ozbiljnom nogometu nakon avanture u Americi. Niko je danas frustriran, kao i većina u Glasgow Rangersu. Koliko će trajati oporavak i hoće li za oporavak Niko Kranjčar imati snage, volje, tek će se vidjeti. Skeptičan je čak i vječni optimist,  specijalist svjetske klase za takve ozljede, doktor Boris Nemec, koji tvrdi da će Nikin oporavak trajati punih osam mjeseci i to ako će tijekom oporavka sve ići prema planu. Sam Nemec ističe činjenicu da Niko više nema 22 nego 33 godine, što će proces rehabilitacije dodatno produžiti, a mogao bi ga i zakomplicirati.

Samo čvrsta volja, kameni živci, mogu Kranjčara natjerati da ustraje u tih osam mjeseci i pokuša se vratiti, no, čak ni tada nema jamstava. Može li se bivši hrvatski reprezentativac motivirati ako i sam vrlo dobro zna da povratak neće uslijediti prije njegove 33 godine?  Malo tko vjeruje, a on?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo još jednom, kao otežavajuću okolnost eventualnom povratku, Niko Kranjčar stradao je, dakle,  prije desetak dana na treningu Glasgow Rangersa, puknuo mu je prednji križni ligament koljena, dvije su opcije, operacija ili mirovanje, u oba slučaja tekuća sezona je za njega završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.