Je li znak za uzbunu na Maksimiru oglašen ‘silaskom Zdravka Mamića u svlačionicu’?

Foto: fah

Dinamo je na Maksimiru remizirao protiv autsajdera, kao što je nesumnjivo Istra. Vijest o novom kiksu prvaka kao grom iz vedra odjeknula je ne samo među navijačima Dinama, koji imaju biti razloga nezadovoljni igrama i rezultatom modrih ove sezone, kako u Europi, tako i u domaćem prvenstvu, nego i na Rujevici, u Rijeci, glavnom Dinamovom konkurentu ove sezone. Još, uvijek se, naravno, ne slavi, ali se svakom kiksu Dinama Rijeka, koja u ovom trenutku ima pet bodova manje od zagrebačkog kluba i aktualnog prvaka, ali i utakmicu manje, raduje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka žarko želi svoj prvi naslov u bogatoj nogometnoj povijesti tijekom koje pamtimo i pad Reala na Kantridi davnih osamdesetih.  Može se tek pretpostaviti kakva bi euforija zavladala Rijekom kada bi doista klub koji dolazi iz trećeg hrvatskog grada po veličini dohvatio naslov. Slavilo bi se danima.

Po prvi puta nakon dugo, dugo vremena, modrima je ugrožen naslov, što je Dinamu težak udarac s obzirom kako se s prvog mjesta u nacionalnom prvenstvu lakše dolazi do europske jeseni. Da je situacija u Maksimiru kako neki tvrde alarmantna pokazuje i postupak Dinamovog savjetnika Zdravka Mamića koji se poslije utakmice spustio do svlačionice, odnosno do kabine trenera, što je gotovo jedno te isto, i zadržao se u dugom razgovoru s trenerom, s kojim je inače i dobar prijatelj, što je u nogometu, nažalost, malo važno. Govorimo o bivšem bugarskom izborniku Ivajlu Petevu, koji još uvijek nije i bivši Dinamov trener.

O čemu se razgovoralo ne zna se, iako, je dakako, naivno povjerovati u medijske spinove koji tvrde da se zapravo Mamić spustio do Peteva kako bi ga tješio. Dakako, prijateljstvo treba uzeti u obzir, međutim, kad se Mamić spušta do svlačionice netko dio te svlačionice uskoro neće biti. Tko je “prekobrojan” ovog puta? Tko je dežurni krivac, kad je Kranjčar već platio ceh?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da ovakav Dinamo, neorganiziran na terenu, na kojem nema pravog vođe, Dinamo koji nema igru,  ne može prestići ni Rijeku u HNL-u, a kamoli ozbiljnije suprotstaviti se europskim momčadima, poput Juventusa, Seville ili Lyona u Ligi prvaka. Znaju to i Petev i Mamić. Promjene u Dinamu su neophodne, ovo nije igrački kadar kakav može zadovoljiti ambicije velikog kluba kao što je Dinamo.

Je li se zapravo razgovaralo i dogovaralo o pojačanjima u zimskom prijelaznom roku koji sijedi kroz otprilike za mjesec i nešto dana i koji bi to igrači u HNL-u za Dnamo činili prevagu u odnosu na Rijeku i nešto donijeli klubu u europskim kupovima? Mnogi će reći da u ovom trenutku u HNL-u takvih igrača, osim možda u samoj Rijeci, nema. Drugim riječima, Dinamo će morati pojačanja tražiti vani, izvan Hrvatske. Za takav pothvat, pogotovo u zimskom prijelaznom roku, potrebni su novci, ozbiljni novci.

Spominje se Eduardo da Silva, što bi bio pravi potez, iako će takav transfer biti moguće ostvariti s gotovo jednakim izgledima kao putovati na Mars u idućih pet godina kako najavljuju neki kvazi znanstvenici, da ne kažemo šarlatani. Eduardo bi se vratio, ali mu Dinamo nije prvi izbor, nada se produžetku ugovora sa Šahtarom.  Ni neke druge kalkulacije nisu zatvorene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedna utakmica neće srušiti moju motivaciju. Ponavljam mi smo krivi za ovaj rezultat i moramo naučiti da svaku utakmicu dajemo sve od sebe, biti disciplinirani i koncentrirani”, priznao je iskreno Petev nakon kiksa protiv igrački skromne Istre.  Nažalost po Dinamo od trenerovog priznanja klub nema puno koristi, osim možda saznanja da je i treneru jasno da nešto ne štima u Dinamu. No, nije li Petev zbog toga doveden, nije li Zlatko Kranjčar morao otići kako bi se napokon igrači trgnuli iz letargije i “počeli igrati kako znaju?” Što ako je ovo, kako neki tvrde, što sada gledamo, što smo vidjeli protiv Istre. zapravo pravo i u ovom trenutku jedino lice Dinama?

Dinamo, naravno, ima još uvijek vremena, iako ono teče prebrzo, no, još nije kasno, mada više modri ne odlučuju sami o sebi. Eventualne pobjede protiv Rijeke Dinamu ne jamče naslov, modrima će trebati za titulu i riječki kiks, a Rijeka, predvođena odličnim trenerom Matjažom Kekom, ne rasipa tako olako bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.