Libiji oduzeto domaćinstvo Afričkog prvenstva 2017.

Afrički nogometni savez (CAF) oduezo je Libiji domaćinstvo kontinentalnog prvenstva 2017. godine zbog rata u toj sjevernoafričkoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz CAF-a su objavili kako se zemlje koje bi željele preuzet domaćinstvo moraju prijaviti do 30. rujna ove godine, dok će domaćin biti određen sljedeće godine.

Stanje u Libiji je nestabilno od svrgavanja Muamera Gadafija 2011. godine, pa je prvotno CAF morao Libiji oduzeti domaćinstvo Afričkog prvenstva 2013. godine, te ga dodijeliti Južnoafričkoj Republici, dok je Libija dobila domaćinstvo prvenstva 2017. umjesto JAR-a. No, kako se situacija ne smiruje, Libija nije u mogućnosti započeti s izgradnjom novih stadiona na kojima bi se prvenstvo trebalo igrati.

Prema ranijim planovima, u Libiji je trebalo biti izgrađeno 11 novih stadiona vrijednih 134 milijuna dolara među kojima je trebao biti i nacionalni stadion u Tripoliju kapaciteta 60,000 mjesta, a koji se trebao izgraditi na mjestu bivšeg vojnog kampa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, CAF će domaćine Afričkih prvenstava 2019. i 2021. godine odrediti na sjednici u Adis Abebi 20. rujna, a kandidati su Alžir, Kamerun, Gvineja, Obala Bjelokosti i Zambija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.