Liga prvaka: Atletico mora dobiti Juventus

Nakon neočekivanog poraza na startu Lige prvaka od Olympiacosa (2:3), prošlosezonski finalist Atletico Madrid u srijedu mora na svom Vicente Calderonu dobiti Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dolazi nam u goste jedna od najboljih europskih momčadi i znamo da moramo pobijediti. Nakon poraza od Olympiacosa, više nema mjesta za pogreške. Samo nas pobjeda zanima”, kazao je branič Atletica Juanfran.

Atletico i Juve su posljednji puta igrali prije 49 godine u polufinalu Kupu velesajamskih gradova, u proljeće 1965., i u oba susreta Juventus je slavio s 3:1.

Također, Juventus dolazi bez imperativa pobjede, jer je u prvom kolu svladao Malmoe s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusnog stopera Atletica Diega Godina, koji je bio strijelac u finalu Lige prvaka protiv Reala, čeka teška borba protiv napadača Juvea Carlosa Teveza.

“Za nas je ova utakmica finale, moramo pobijediti. Što se tiče Teveza, on je izrazito neugodan, uvijek je fokusiran, željan pobjede”, rekao je Godin.

Talijanska trenerska legenda Arrigo Sacchi smatra da se Juventus u Madridu mora poslužiti Atleticovim oružjem. “Juve ima kvalitetnije igrače, ali mora napasti, igrati presing po čitavom terenu. Atletico je taktički savršeno posložen, majstori su u osvajanju ničijih lopti, a izuzetno su opasni u prekidima i kontranapadu”, ocijenio je Sacchi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Atletica Diego Simeone ima na raspolaganju sve igrače, jedino je upitan nastup kapetana Gabija koji ima problema sa gležnjem. Kod Juventusa neće biti ozlijeđenih Pirla, Barzaglija i Caceresa.

“Imam veliko poštovanje prema rezultatima koje je Juventus ostvario proteklih nekoliko godina. Imaju odlične igrače i u napadu, i u obrani, te rijetko griješe. Ako ih želimo dobiti, morat ćemo igrati na najvišoj razini”, rekao je Simeone.

Španjolski mediji previđaju da će Atletico krenuti s Moyom na vratima, u obrani će biti Juanfran, Godín, Miranda i Ansaldi, u veznom redu Tiago, Koke, Raul García, Griezmann i Arda, te hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.