Liga prvaka: Može li Ajax zaustaviti Real? Tottenham oslabljen protiv Borussije

Foto: fah

Aktualni europski prvak Real Madrid kreće u nastavak Lige prvaka iz Amsterdama gdje ‘Kraljevski klub’ u srijedu očekuje prvi susret osmine finala protiv Ajaxa. U drugom susretu večeri u Londonu se sastaju Tottenham i Borussia Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to sudar nogometnih institucija, klubova koji su osvojili ukupno 36 međunarodnih trofeja. Real je dakako, uspješniji sa 26 trofeja pri čemu je 13 puta bio prvak Europe, dok je Ajax osvojio 10 trofeja, od kojih su četiri europske titule.

Međutim, ‘Kopljanici’ već godinama čekaju značajniji rezultat u elitnom natjecanju ‘Starog kontinenta’. Posljednji put momčad iz Amsterdama se probila do četvrtfinala Lige prvaka prije 16 godina. Većina stručnjaka smatra kako to Ajaxu neće uspjeti niti ove godine. Real je napokon pohvatao konce igre i u ključnom dijelu sezone dohvatio pravu formu. U pravu formu vratio se i najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić koji ć predvoditi Real u amsterdamskoj Areni.

“Ajax nema mentalnu snagu suprostaviti se europskom prvaku,” napisao je u svojoj kolumni bivši nizozemski reprezentativac Willem van Hanegem koji je u dresu Feyenoorda osvojio Kup prvaka i Kup Uefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski sastav je u zadnjih sedam susreta upisao šest pobjeda i remi pri čemu je odigrao 1-1 na Camp Nou protiv Barcelone, a potom na gostovanju pobijedio gradskog suparnika Atletico Madrid sa 3-1.

Real je posljednjih šest godina uspješno prošao kroz osminu finala, dobio je i zadnjih sedam međusobnih susreta protiv Ajaxa, a posljednji put ‘Kopljanici’ su izbacili ‘Kraljevski klub’ 1973. godine u Kupu kupova.

Ajax je nakon zimske pauze dobio samo dvije od zadnjih pet utakmica, a doživio je težak 2-6 poraz od Feyenoorda. Jedan od rijetkih stručnjaka koji smatra kako mlada momčad Ajaxa može zaustaviti europskog prvaka je Louis van Gaal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ova momlčad Ajaxa je jednako kvalitetna kao i 1995. kada je zadnji put osvojio europski naslov. Neće Relu biti lako,” poručio je bivši trener Ajaxa, Barcelone, Manchester Uniteda i Bayerna.

Za Realova kapetana Sergia Ramosa bit će to 600-ta utakmica u dresu ‘Los Blancosa’ i trenutačno je sedmi po broju nastupa u Realovom dresu. Na vrhu je Raul sa 741 utakmicom.

U drugom susretu večeri sastaju se Tottenham i Borussia Dortmund. Do sada su igrači četiri puta, a svaki sastav je upisao po dvije pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursi su prošle sezone dobili obje utakmice protiv Borussije u skupini. U Londonu je bilo 3-1, a u Dortmundu 2-1, no Borussija je bila bolja u 2016. u osmini finala Europske lige. Također, je dobila oba ogleda (2-1, 3-0)

Za domaćine je veliki hendikep neigranje najboljeg igrača Harryja Kanea i Dele Allija, dok kod Borussije neće biti Marca Reusa.

“Tottenham očekuje teška noć. Borussija ima sjajno momčad,” poručio je Jadon Sancho, mladi engleski reprezentativac koji je u Borussiju stigao 2017. iz Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.