Liga prvaka: Nije u šoldima sve…

Foto: fah

Još jedno iznenađenje dogodilo se u završnici ove turbulentne korona sezone Lige prvaka. Nakon što je RB Leipzig izbacio Atletico Madrid u četvrtfinalu francuski Lyon napravio je još veću senzaciju te je zasluženo eliminirao momčad Pepa Guardiole, skupu momčad Manchester Cityja, momčad prepunu nogometnih zvijezda. Nakon utakmice nije se govorilo o otkazu Guardioli iako su njegovi prsti duboko umočeni u ovaj debakl od strane skromne francuske momčadi, debakl koji je mogao biti i veći da je za Lyon dosuđen po mnogima čisti jedanaesterac. Najbogatiji klub na svijetu ispao je u četvrtfinalu Lige prvaka od Lyona porazom od 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali nakon utakmice, nakon fijaska, Pep Guardiola, koji je  pokupovao sve najskuplje što je na nogometnom tržištu valjda bilo dostupno, je između ostaloga rekao:

“Jednog dana ćemo i mi preskočiti ovu prepreku i izboriti polufinale. U prvih 20-ak minuta smo se patili pronaći prostor u napadu. Drugo poluvrijeme je bilo dobro. Suđenje? Ne želim komentirati jer bi ispalo da tražim opravdanja. Napravili smo greške i zbog toga ispali. Razočarani smo i idemo na odmor”, rekao je Guardiola, bez zapravo naznaka mogućnosti da bi i on mogao snositi sankcije zbog novog preranog posrtaja Manchester Cityja u Ligi prvaka, iako je osobno najavio da im je Liga prvaka ove sezone primarno natjecanje. Kaže Guardiola ”jednog dana”!? Koliko novaca treba potrošiti da bi taj ”jedan dan” došao?

Što nam je zapravo pokazala završnica turbulentne korona sezone u Ligi prvaka? Kako bi Dalmatinci rekli, ”nije šoldima sve”, i doista, srećom, nije, inače se ne bi dogodilo to što se dogodilo. Ne bi se dogodilo da u osmini finala taj isti Lyon izbaci skupi Juventus, predvođen Cristianom Ronaldom, a onda eliminira možda i najbogatiji klub u Europi. Ne bi se dogodilo da RB Leipzig izbaci Atletico, iako to i nije neka senzacija o kojoj će se godinama govoriti, ne bi se dogodilo da Atalanta bude na korak do eliminacije PSG-a, predvođenog najskupljim igračem svijeta, Brazilcem Neymarom. Srećom, novac još uvijek ne igra, iako ima sve važniju ulogu u sportu, nogometu posebice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, pričuva sedme momčadi ne baš prejake francuske lige izbacila je iz Lige prvaka jedan od najboljih i najbogatijih klubova svijeta kojeg vodi, po mnogima, najbolji trener na svijetu. Nešto nije u redu, nešto ipak ne ”štima”, ili Guardiola ipak nije najbolji trener na svijetu ili igrači koje je City pokupovao ne vrijede onoliko koliko su za njih dali? Ili su ipak možda podcijenili protivnika, a to onda graniči s nesportskim ponašanjem i još je gore od svega navedenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.