Liga prvaka: Tevez iz jedanaesterca osigurao prednost Juventusa uoči uzvrata

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka, na prepunom stadionu Juventus je u Torinu pobijedio Real Madrid 2-1 i s golom prednosti putuje na Santiago Bernabeu na uzvrat koji je 13. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve je sjajno ušao u utakmicu i već u šestoj minuti Morata je opasno zaprijetio suparničkim vratima, no Casillas je obranio. Ipak, dvije minute kasnije ‘Stara dama’ je povela. Carlos Tevez je pucao, Casillas je obranio, a Morata postigao pogodak svom bivšem klubu. Europski prvak je uzvratio u 27. minuti, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo koji zabio 54. gol ove sezone u svim natjecanjima i rekordni 76. u Ligi prvaka. James je prošao između Vidala i Bonuccija i ubacio loptu na drugu vratnicu gdje je Ronaldo poentirao glavom. ‘Kraljevski klub’ je 41. minuti mogao do potpunog preokreta. Isco je sjajno ubacio, a James sa svega nekoliko metara udarcem glavom uzdrmao vratnicu.

Pogodak za pobjedu postigao je Carlos Tevez i to nakon što je sam izborio jedanaesterac kojeg je i uspješno realizirao u 58. minuti utakmice. Iako je ‘nepisano’ pravilo da penal ne izvodi igrač na kojem je on i skrivljen, Tevez je ovog puta bio siguran i precizan za konačnih 2-1.

Do kraja utakmice Real je pokušao doći do izjednačenja, ali sve pokušaje odbila je obrana predvođena sjajnim Buffonom na vratima. Trener Juventusa nije zatvorio igru, nego je ubacivao napadače (osim Barzaglia). Umjesto Morate ušao je Llorente, koji je na kraju imao i najbolju priliku za novi pogodak domaćina, dok je Tevez izašao uz ovacije publike, a njega je zamjenio Pereyra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je bio oslabljen neigranjem našeg Luke Modrića i francuskog napadača Karima Benzeme, dok kod Juventusa nije bilo Paula Pogbe i Asamoaha.

Juventus je posljednji put u polufinalu Lige prvaka bio prije 12 godina i to upravo protiv Reala. U prvom susretu Real je slavio 2-1, no Juve je u uzvratu s Igorom Tudorom u sastavu pobijedio 3-1 i ušao u finale, no u završnom ogledu na Old Traffordu torinski sastav je izgubio od Milana nakon izvođenja jedanaesteraca. Od mnogih zvijezda koje su tada igrale za Juve i Real u sastavima su ostali još jedino vratari Gianluigi Buffon i Iker Casillas.

U drugom polufinalnom ogledu u srijedu se sastaju Barcelona i Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, Torino, prva utakmica polufinala:

Juventus – Real Madrid 2-1

Arena Juventus – 41,182 gledatelja;
Sudac: Martin Atkinson (Engleska);
Strijelci: 1-0 Morata (9), 1-1 Cristiano Ronaldo (27), 2-1 Tevez (58-11m)
Žuti kartoni: Bonucci, Tevez, Vidal, Chiellini / Marcelo, Carbajal, James
Crveni kartoni: –

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Sturaro (od 64. Barzagli) – Vidal, Morata (od 80. Llorente), Tevez (od 85. Pereyra)
Trener: Massimiliano Allegri

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo – Ramos, Kroos, Isco (od 63. Hernandez), James Rodriguez – Bale (od 85. Jese), Ronaldo
Trener: Carlo Ancelotti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.