Lijepa gesta Ante Budimira koja je oduševila svijet: Prevezao ženu oboljelu od raka u bolnicu

budimir
Foto: Instagram

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir pomogao je starijoj ženi, oboljeloj od raka dojke, da stigne na vrijeme u bolnicu na sjeveru Španjolske. Zbog toga, njezina kćer je zahvalila Osasuni što dovodi u klub “dobre ljude, a ne zvijezde”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mari Carmen Sierra Castillo ima 70 godina i živi u Pamploni. Redovito odlazi u bolnicu na odjel onkologije zbog raka dojke koji joj je otkriven prije 32 godine. Kako bi stigla na vrijeme, koristi se taksijem, koji to jutro nije dolazio. Kiša je pojačavala, a onda je ugledala poznato lice.

> Marca: Hrvatska djeca rata Modrić i Budimir proživjela su ono što su drugi vidjeli samo u filmovima

Ante Budimir, reprezentativac Hrvatske i napadač Osasune, pojavio se pokraj nje. Nakon razgovora ponudio se odvesti je svojim automobilom na pregled u bolnicu. Tijekom puta su razgovarali o njezinoj obitelji, situaciji u klubu Osasuni…

“Mislim da nikada nisam podijelila nešto intimno, vezano za obitelj, na društvenim mrežama. Ne znam ni sama zašto ovo sada radim, zbog suzbijanja straha, da se isplačem ili jednostavno da izbacim iz sebe sve što osjećam”, napisala je njezina kćer Myriam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka čast Osasuni što dovodi dobre ljude, a ne zvijezde”, napomenula je.

“Dobru ekipu ima ove godine Osasuna!” piše na nacrtanim novinama gdje igrač u crvenom dresu, moguće Budimir.

Budimir tema u Marci

Inače, Marca je prije utakmice Reala i Osasune objavila veliki tekst o Luki Modriću i Anti Budimiru. O ubojstvu Modrićeva djeda na kućnom pragu već se puno pričalo, a manje je poznato da je obitelj šest godina mlađeg Budimira također morala bježati pred ratnim strahotama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako su rođeni u razmaku od šest godina, dijeli ih ista priča. Modrić je rođen u Zadru, a Budimir službeno u Zenici, odnosno selu pokraj Zenice. Modrić je nedavno pričao o uspomenama na svog djeda i o danu kad je saznao da ga više nema”, piše Marca.

“Budimir je imao samo nekoliko mjeseci kad je njegova majka pred ratom pobjegla u Veliku Goricu kraj Zagreba, ali obojica u svlačionici mogu pričati o stvarima koje su njihovi suigrači vidjeli samo u filmovima. Budimiru je u prometnoj nesreći poginuo otac i majka je sama odgajala njega i dvije sestre blizanke.

S 28 godina napadač Osasune pokušava završiti fakultet i ne skriva da bi želio završiti karijeru u Gorici, klubu kojemu je Budimir donio prvu odštetu u njegovoj povijesti, 20.000 eura, koliko je za njega platio Inter iz Zaprešića. Za njega je sad veliki izazov zaigrati na sljedećem Euru s Modrićem za kojeg je rekao da je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti”, napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Budimir je upisao već 17 nastupa za Dalićevu momčad i zabio jedan gol, dok je Modrić za Hrvatsku odigrao čak 162 utakmice uz 23 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.