Lijepa priča: Majka dviju djevojčica šokirala olimpijsku pobjednicu

Foto: Twitter

Finska boksačica Mira Potkonen priredila je senzaciju na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru pobijedivši u kategoriji do 60 kg aktualnu olimpijsku pobjednicu, te višestruku svjetsku i europsku prvakinju Irkinju Katie Taylor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potkonen, koja ima 35 godina i majka je dviju djevojčica, pobijedila je pet godina mlađu Irkinju sudačkim preglasavanjem 2-1 (37-39, 38-38, 39-37).

Bio je to šok za sve u dvorani, a ponajviše za Taylor koja je pet puta bila svjetska prvakinja, a šest puta europska prvakinja.

“Užasno sam razočarana. Mislim da sam bila bolja, no suci nisu tako bodovali. Vjerovala sam da mogu obraniti zlato iz Londona,” kazala je Taylor, jedna od najpopularnijih sportašica u domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finkinja je pobjedom izborila plasman u polufinale i osigurala najmanje broncu.

“Presretna sam. Dobro sam se pripremila za ovu borbu i plan smo uspjeli realizirati,” kazala je Potkonen koja je do sada najveći uspjeh ostvarila ove godine na svjetskom prvenstvu u Astani gdje je bila treća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.