Lino Červar: Mi smo na papiru favoriti protiv Srbije u Beogradu, ali to su utakmice s posebnim nabojem’

Foto: fah

“Naravno da nam nije svejedno i nije lako igrati s reprezentacijom Srbije koju poštujem, od trenera pa nadalje”, rekao je izbornik naše momčadi Lino Červar te zasuo suparničkog trenera pohvalama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poštujem trenera Peruničića jer ga se vrlo dobro sjećam kao igrača. Kakav je bio igrač, takav je i trener, jer je imao hrabrosti presjeći, dati priliku mladim igračima i odreći se možda i jačih imena. I ja sam to znao raditi. Znam da je to težak moment, ali znam i da se isplati.”

Červar ne bježi od uloge favorita.

“Mi jesmo na papiru favoriti, ali kvalifikacije to nikada nisu potvrdile. To su posebne utakmice, s posebnim nabojem. Ako želimo polučiti dobar rezultat, mi moramo iznimno dobro igrati. Došli smo nekompletni, fale nam vrlo bitni igrači, ali trener mora znati da oni kojima raspolažeš su najbolji. Poštujem moje reprezentativce. Pokušat ćemo se oduprijeti znajući da će biti složena utakmica, psihički možda malo teža za domaćina. Svjesni smo značaja utakmice, tog međusobnog susreta”, rekao je Červar i poručio da očekuje korektnu atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije godinu dana smo pokazali kao domaćini na europskom prvenstvu korektno ponašanje. To je mnogo lakše kad neki igrači igraju u istim klubovima, druže se. Uostalom, nekolicini vaših reprezentativaca sam i ja bio trener. Želim da pobijedi bolja ekipa i da sve bude korektno.”

Nakon prva dva kola u skupini 2 kvalifikacija za EP 2020. godine Hrvatska je vodeća sa četiri boda, Švicarska ima dva, a Belgija i Srbija po jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.