Lino Červar najavio odlazak: Možda se više nikad neću baviti rukometom, istrošen sam!

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će utakmicu za peto mjesto na Europskom prvenstvu, a izbornik Lino Červar obratio se novinarima i sažeo dojmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je važan trenutak za hrvatski rukomet. Kako zamišljam budućnost?! Kad smo se bili okupili prije EP-a, kad smo saznali za ždrijeb, svi smo rekli da nam je cilj borba za medalju. To je činjenica, razgovaralo se o tome da će biti tako ako je Duvnjak u redu. Nažalost, nije išlo kako smo zamislili. Nije to alibi nakon njegove ozljede, ali to je tako. Split i Zagreb i ozračje i potpora bili su kao zamišljeni. Igrali smo atraktivno, kolektivno, bilo je lijepo u prve dvije utakmice. U trećoj nije bilo dobro, i sada mislim da smo trebali nekako drugačije. Šveđani su nas zavarali ogledom s Islandom, neću nikad znati što smo drugo mogli napraviti. Bili smo tada razočarani jer smo trebali ta četiri boda prijenosa i to je na kraju presudilo”, rekao je Lino, prenose Sportske novosti.

“S Norveškom je bilo nakon toga super, s Francuskom smo previše htjeli i nismo realno sagledali sve faktore. Htjeli smo brzo rješavati, upali smo u klopku i radili početničke pogreške. Desilo se što se desilo. Jedinstveno je to što je to bilo prvenstvo u kojem domaćin nije imao ni najmanji vjetar u leđa. Igrači su htjeli najbolje, bilo je fantastičnih momenata, bilo je i onih ispod razine. Pozitivno je to što smo ispred prvaka Europe, viceprvaka svijeta i treće momčadi na svijetu”, dodao je.

“Prije svega nam trebaju neke promjene, moramo odrediti strategiju razvoja do Olimpijskih igara u Tokiju i nakon njega. Koja je to ideja koja nas treba voditi?! Treba promptno razmišljati o klubovima, o Zagrebu, Nexeu, i ostalima. Pod broj dva, moramo izgrađivati mlade igrače na način da se održi kvaliteta. Ne smije ih se rasprodavati u bescijenje…”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je rekao nešto ključno.

“Novog se izbornika mora podržati, trebamo čovjeka s vizijom, čovjeka koji se daje kompletan i ne sjedi na dvije stolice. Da, trebamo čovjeka iza kojeg će svi stajati, a tako da se mijenja treći čovjek u kratko vrijeme. Ne, ovo nije neuspjeh jer ne stojimo najbolje, ostali smo bez najboljeg igrača, igrali smo s igračem koji šest mjeseci nije igrao napad. Uostalom, Francuska je trenutačno bolja od nas…No, ne bježim od toga da nisam napravio ono što sam mislio.U ovom se času moram resetirati, čovjek sam od krvi od mesa. Možda se i neću više baviti rukometom, ne znam, sam sebe moram u miru preispitati. Da vidim što ću i kako, ne znam to sada, djevica sam…Znam samo da sam dao sve, a nisam nepogrešiv. Trebam malo mira”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.