Lino Červar: ‘Oštećeni smo u finalu i sumnjam u lošu namjeru’

epa07644203 Croatia's head coach Lino Cervar reacts during the men's Handball European Championship qualification match between Switzerland and Croatia in the Bossard Arena in Zug, Switzerland, 12 June 2019. EPA/URS FLUEELER

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar u razgovoru za Sportske novosti osvrnuo se na srebrnu medalju osvojenu na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na samoj utakmici neke stvari jednostavno ne vidiš, vidiš samo reakcije… No, nakon dva dana prijatelji suci, koji su sudili jako puno jakih utakmica, zvali su me i rekli: “Lino, pogledaj video jer nismo baš sigurni da je u finalu sve bilo kako je trebalo biti”. Naravno da zbog puno stvari i fair-playa njihova imena ne mogu reći, ali kada sam pogledao to o čemu su mi pričali, sâm sam se uvjerio da sve nije bilo korektno. Mogu reći da smo oštećeni, da sumnjam u lošu namjeru i da sve to nema nikakvog smisla. To je ipak bio finale. Naravno da mogu prihvatiti i neke pogreške, ali u tolikom broju, na takav način, to ipak ostavlja sumnju”, rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

Dodao je Červar da je svjestan kako se sada više ništa ne može promijeniti, no da želi da se suci i EHF očituju o spornim situacijima.

“Znam da će svi reći da Lino ponovno plače, kuka, svima ide na živce i slično, ali molim da me se uvjeri da griješim”, rekao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da se Hrvatski rukometni savez nije službeno obratio EHF-u oko spornih situacija, no da će sugerirati da se to učiniti jer mu je žao njegovih sjajnih dečkiju koji su po svemu zaslužili zlato.

“Mislim da smo moralni pobjednici Eura, ustvari ne sumnjam u to. Da smo zakinuti, to uopće nije upitno. Zašto, to oni moraju reći. Mi ne napadamo nikoga, samo tražimo objašnjenje – zašto sve to? Neka kažu da je suđenje bilo super, i to je odgovor, stav… Ali, želim ga čuti”, rekao je, između ostalog, Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.