Ljepotica Eura: Cristiano Ronaldo se izjednačio s Miroslavom Kloseom

Foto: fah

Jednu od najljepših utakmica na turniru odigrali su u Muenchenu Njemačka i Portugal. U sklopu drugog kola Europskog prvenstva Njemačka je svladala Portugal 4:2 te je na taj način Portugalce dovela na korak do ispadanja već u grupnom dijelu natjecanja. Naime, ako u posljednjem kolu Francuzi, koji su danas kiksali protiv Mađarske i odigrali tek 1:1, pobijede Portugal aktualni europski prvaci lete s turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Portugal iz kontranapada došao do vodstva golom Cristiana Ronalda Njemačka je bolje otvorila susret, poništen im je pogodak u petoj minuti, imali su veći posjed lopte. No, po tko zna koji puta se pokazalo da to ništa ne mora značiti.

Ronaldo je u 15. minuti pretrčao cijeli teren i na asistenciju Jote pogodio za 1:0. Za Ronalda to je bio 19. pogodak na velikim natjecanjima, naravno, pritom mislimo na europska i svjetska prvenstva u dresu reprezentacije. Na taj se način sjajni Portugalac izjednačio s bivšim njemačkim reprezentativcem Miroslavom Kloseom, koji je samo na svjetskim prvenstvima zabio 16 golova. Podsjetimo, dana 8. srpnja 2014. Klose je postao najbolji strijelac svih svjetskih nogometnih prvenstava sa 16 zgoditaka te je tako prestigao brazilskog Ronalda. Cristianu Ronaldu je ovo peto Europsko prvenstvo, najbolji je strijelac europskih prvenstava svih vremena s 12 golova, na drugom mjestu je legendarni Francuz Michael Platini, koji je postigao devet golova.

Nakon gola Portugalaca nova šansa za Nijemce preko Gnarbya, zatim i Krossa, ali je obrana Portugala sjajno reagirala. Njemačka je, međutim, stigla do preokreta i to autogolovima igrača Portugala. Prvo je Ruben Dias u 35. minuti postigao autogol za 1:1, a za 1:2 vlastitu mrežu pogodio je Guerierro u 39. minuti. U nastavku susreta Njemačka je krenula furiozno, da bi u 51. minuti preko Havertza na asistenciju danas sjajnog Goesensa povela s 3:1 te je tako prelomila utakmicu. U 55. minuti Ronaldo je pokušao iz slobodnog udarca, no lopta je otišla preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 60. minuti Njemačka je povela 4:1, a gol je zabio Gosens. Portugalci se nisu predavali, nakon jednog prekida u 67. minuti Ronaldo je asistirao Joti koji je pogodio za konačnih 4:2 za Njemačku. U 79. minuti Sanches je pogodio stativu, ostalo je 4:2.

PORTUGAL – NJEMAČKA 2:4 (Ronaldo 15′, Jota 67’/Dias (ag) 35′, Guerierro (ag) 39′, Havertz 51′, Gosens 60′

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.