‘Ljepotica turnira’: Katastrofalna obrana, Kylian Mbappe, ali i kvaliteta Francuske razlog ispadanju Argentine u osmini finala Svjetskog prvenstva

Foto: fah

Nogometaši Francuske plasirali su se u četvrtfinale SP u Rusiji nakon što su u subotu u Kazanju u osmini finala svladali Argentinu sa 4-3 (1-1), a junak susreta bio je 19-godišnji Kylian Mbappe, koji je izborio penal te je zabio dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Nogometaši Francuske napokon su na SP u Rusiji odigrali jednu dobru utakmicu, a briljirao je Kylian Mbappe. Francuska je prvi puta zaprijetila u 9. minuti, iz slobodnog udarca sa 22 metra Antoine Griezmann pogodio je gredu.

No, u 13. minuti Francuzi vode. Kylian Mbappe je sa svoje polovice sam krenuo u kontranapad, nekoliko Argentinaca ga je pokušalo zaustaviti, ali on je pored njih prolazio kao brzi vlak i nakon što je pretrčao pola igrališta u 16-ercu ga je oborio stoper Marcos Rojo, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Antoine Griezmann.

U 21. minuti nova opasnost za gol Argentinaca, slobodni udarac na rubu kaznenog prostora izborio je nezaustavljivi Mbappe. No, Paul Pogba puca preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je bila nemoćna i bezopasna, ali u 41. minuti iz akcije koja ništa nije obećavala “gauči” dolaze do poravnanja na 1-1. Strijelac je bio Angel Di Maria, koji je sa 30 metara fantastičnim udarcem zatresao mrežu.

Nakon što je u završnici prvog poluvremena Francuze šokirao Angel Di Maria, u 48. minuti novi pogodak za Argentinu. Strijelac je bio branič Gabriel Mercado, koji je skrenuo loptu u mrežu nakon udarca Messija sa ruba 16-erca.

Preokretima tu nije bio kraj. U 56. minuti nesporazum argentinskog vratara Armanija i braniča Fazija umalo je kaznio Griezmann. No, minutu kasnije francuski branič Benjamin Pavard sa ruba 16-erca postiže fantastičan pogodak za 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda na scenu opet stupa fantastični Kylian Mbappe. U 64. minuti, nakon ubačaja u 16-erac, odlično se snašao i ponovno dovodi “trikolore” u vodstvo. A u 68. minuti, nakon polukontre, Mbappe zabija za 4-2.

Do kraja susreta Argentina je uspjela samo ublažiti poraz, kad je u sudačkoj nadoknadi (90+3) Sergio Aguero, nakon ubacivanja Messija, glavom pogodio mrežu.

Večeras u 20 sati u Sočiju u osmini finala sastaju se Urugvaj i Portugal, a pobjednik tog susreta će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske 6. srpnja u Nižnji Novgorodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA – ARGENTINA 4-3

FRANCUSKA: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Kanté, Mbappé (Thauvin, 88), Griezmann (Fekir, 83), Matuidi (Tolisso, 75), Giroud.

ARGENTINA: Armani, Mercado, Rojo (Fazio, 46), Otamendi, Tagliafico, Banega, Mascherano, Enzo Pérez (Agüero, 66), Pavon (Meza, 75), Messi, Di María.

STRIJELCI: 1-0 Antoine Griezmann (13-pen), 1-1 Angel Di Maria (41), 1-2 Gabriel Mercado (48), 2-2 Benjamin Pavard (57), 3-2 Kylian Mbappe (64), 4-2 Kylian Mbappe (68), 4-3 Sergio Aguero (90+3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUDAC: Alireza Faghani (Iran)

STADION: Kazanj Arena

GLEDATELJA: 42.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.