Lokomotiva šokirala Rujevicu i odnijela tri boda

Rijeka, 17.4.2021.- Utakmica 29. kola Prve HNL Rijeka - Lokomotiva na stadionu Rujevica. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ua

Rijeka je u odgođenom dvoboju četvrtog kola domaćeg prvenstva na Rujevici iznenađujuće poražena od Lokomotive s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka- Lokomotiva 1:2

Drmić 83’/Milićević 16′, Dabro 58′

U 16. minuti je strijelac za goste bio Ivan Milićević, dok je vodstvo u 58. povećao Marko Dabro. Na drugoj strani je u 83. minuti zabio Josip Drmić, prvi strijelac Prve HNL (jubilarnih deset golova). Drmić je, inače, u 93. minuti umjesto za 2-2 pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka susreta Lokomotiva je stisnula domaćina i nizale su se opasne situacije pred riječkim golmanom Zlomislićem. U tom uvodnom dijelu najbolju je šansu imao Kačavenda u 14. minuti, ali samo dvije minute kasnije zatresla se domaća mreža.

Ivan Milićević je probio lijevu stranu, a ubačaj se pretvorio u savršeno precizan udarac koji je odsjeo u domaćoj mreži. Pitanje je kakve su bile namjere igrača Lokomotive, no pogodak je u svakom slučaju izgledao spektakularno.

Nakon primljenog gola probudila se Rijeka, kao i dosta puta ove sezone. Rijeka je sve jače stezala obruč pa je u 26. minuti glavom pokušao Čerin, a već u idućem napadu mogao je brže reagirati Vučkić kada je bio u izglednoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušavala je Rijeka i iz slobodnog udarca (Murić), no Lokomotiva je do kraja poluvremena sačuvala vodstvo. U istom ritmu se igralo u drugom poluvremenu, ali je Lokomotiva bivala sve opasnija u kontranapadima, dok je do povećanja vodstva stigla u 58. minuti.

Aliyu je ubacio u šesnaesterac, a Dabro je uz pomoć domaćeg igrača Ampema pronašao put do mreže za 2-0 gostiju.

Nedavni dvoboj protiv Dinama očito je ostavio traga na Rijeci koja je do kraja izgledala ispuhano, dok je Lokomotiva mogla zabiti još koji pogodak za uvjerljivije vodstvo. Mala nada Rijeci se otvorila u 83. minuti kada je lijepo glavom zabio Josip Drmić (10 ligaški pogodak u sezoni), a isti igrač je u 93. minuti uz pomoć Cipetića pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Rijeku je ovo bio tek drugi poraz u sezoni s kojim je ostala na prvom mjestu ljestvice. Lokomotiva je, pak, preskočila Goricu i zasjela na petu poziciju, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.