Lokomotivi i Šibeniku odbijena licencija za HNL

Foto: fah

Hrvatski nogometni savez je kao davatelj licencije u prvom stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku sezonu 2023./24., za UEFA klupska natjecanja te HNL i Prvu NL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sudjelovanje u UEFA klupskim natjecanjima (Liga prvaka, Europska liga i Konferencijska liga), Ligi prvakinja, natjecanjima HNL (prvi stupanj) te Prve NL (drugi stupanj) tražitelj licencije treba ispunjavati sljedeće kriterije: sportski, kriteriji nogometno-društvene odgovornosti, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja te pravnih i financijskih kriterija.

Ono što je trenutačno najzanimljivije jest da licenciju za HNL iduće sezone, barem zasad, nisu dobili trenutačni prvoligaši Lokomotiva i Šibenik. Istovremeno je Lokomotivi odbijena europska, kao i licencija za Prvu NL pa je tako i Šibeniku odbijena licencija za Prvu NL.

Cibalia također trenutačno ne zadovoljava uvjete te su joj odbijene licencije za HNL i Prvu NL, a licencije za Prvu NL su odbijene još Belišću, Dugopolju, Hrvatskom dragovoljcu, Jadranu Luka Ploče, Solinu i Vukovaru 1991. Licencija za HNL nije, pak, izdana Orijentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Licencija za Ligu prvakinja zasad nije izdana ni Osijeku i Splitu, najboljim hrvatskim ekipama trenutačno u prvenstvu.

Na odluke Komisije za licenciranje HNS-a, klubovi kojima je odbijena molba za licencije mogu podnijeti žalbu u roku od osam dana od primitka odluke, odnosno najkasnije do 5. svibnja. U žalbenom postupku mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.

Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja, Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Rok za donošenje konačnih odluka je 27. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdane UEFA licencije: Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra 1961, Osijek, Rijeka, Rudeš, Slaven Belupo, Varaždin.

Izdane licencije za HNL (vrijedi i za Prvu NL): Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra 1961, Osijek, Rijeka, Rudeš, Slaven Belupo, Varaždin.

Izdane licencije za Prvu NL: Bjelovar, BSK, Croatia Zmijavci, Dubrava Tim Kabel, Hrvace, Jarun, Kustošija, Mladost Ždralovi, Opatija, Orijent, Sesvete, Zrinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.