Lucija Zaninović i Toni Kanaet bez borbe za odličja

Ni drugog dana Svjetskog prvenstva u taekwondou u ruskom Čeljabinsku hrvatski predstavnici nisu bili u prilici boriti se za medalje, jer su i Lucija Znainović u kategoriji do 49 kg i Toni Kanaet (do 74 kg) poraženi u prednatjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucija Zaninović je kao prvi nositelj i svjetski broj jedan imala nesreću što joj je ždrijeb u osmini finala donio najtežu moguću protivnicu, dvostruku olimpijsku pobjednicu iz Pekinga i Londona te trostruku svjetsku prvakinju Kineskinju Wu Yingju.

Lucija Zaninović i Toni Kanaet bez borbe za odlièja
Mlada Splićanka je u prvom kolu bila slobodna, a u drugom je uvjerljivo slavila protiv Australke Waterford s 12-0. U osmini finala čekala ju je Kineskinja Wu koja je svoju borbu protiv Ivett Gonde okončala pobjedom 14:0. Bila je to borba dviju najboljih svjetskih taekwondašica u kategoriji do 49 kg koja se trebala održati u finalu, a ne u osmini finala, u kojem je Wu Jingyu još jednom bila bolja od Lucije i zasluženo slavila rezultatom 9:2.

Podsjetimo da je Kineskinja Luciju Zaninović na putu do medalje zaustavila i na svjetskom prvenstvu u Koreji 2011. kada je slavila u četvrtfinalu, a bolja od Lucije bila je i u polufinalu olimpijskih igara u Londonu, gdje je otišla do svog drugog uzastopnog olimpijskog zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni Kanaet je u kategoriji do 74 kilograma u prvom kolu upisao uvjerljivu pobjedu protiv reprezentativca Gane Ameda Same 16-3, da bi ga u drugom kolu svladao Iranac Masoud Hajizavareh sa 7:16.

U četvrtak, 14. svibnja, trećeg dana svjetskog prvenstva na tatami će izići ponovno dvoje hrvatskih predstavnika, Filip Grgić u kategoriji do 68 kilograma i Kninjanka Matea Jelić do 67 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.