Lucija Zaninović zlatna u Fujairahu

Split, 9.10.2015 - Članica taekwondo kluba "Marjan" Lucija Zaninović osvojila je na 23. vojnom taekwondo prvenstvu svijeta u Južnoj Koreji naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 53 kilograma. Arhivska fotografija od 08.08.2012.godine prikazuje hrvatska predstavnica u teakwandou Luciju Zaninović na Olimpijskim igrama u Londonu foto FaH/ Damir SENČAR /iš

Hrvatska taekwondašica Lucija Zaninović osvojila je zlatno odličje na bodovno jakom G2 turniru održanom u gradu Fujairahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlađa splitska blizanka Zaninović je pored zlatnog odličja osvojila i 20 bodova na olimpijskoj ljestvici do 49 kilograma što joj je izuzetno bitno za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Fujairah open je inače prvi u nizu od sedam natjecanja u sklopu priprema na putu prema Olimpijskim igrama.

Lucija je nastupila u kategoriji do 53 kilograma, u prvom kolu je slavila protiv Uzbekistanke Guzal Narbabaeve prekidom zbog bodovne nadmoći 14-2, u drugom je bila bolja od Ukrajinke Litvinčuk 10-6 da bi u finalu pobjedila s Tajlanđanku Chanatip Sonkham, seniorsku svjetsku prvakinju iz 2013., koja je predala borbu pri Lucijinu vodstvu od 1-0.

Inače, na svakom kontinentu se godišnje smije održati samo jedan G2 turnir vrijednosti 20 bodova za pobjednika natjecanja tako da je Luciji ova zlatna medalja dvostruko vrijednija od pobjeda na G1 turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.