Luigi Delneri preuzima Udinese: Stipe Perica i Andrija Balić dobili trenera

Foto: Twitter

Talijanski 66-godišnji stručnjak Luigi Delneri u utorak će biti predstavljen kao novi trener nogometnog prvoligaša Udinesea i nasljednik Giuseppea Iachinija koji je dobio otkaz nakon domaćeg poraza (0-3) od Lazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delneri je već s Udineseom potpisao jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja za još godinu dana. Ovo će biti njegov povratak u klub čiji je dres nosio kao igrač dvije sezone (1978 – 80.) i za koji je u 59 utakmica postigao sedam pogodaka. Delneri je s Udineseom bio prvak Serie B u sezoni 1978/79. čime je klub izborio prvoligaški status.

Iza Delnerija je već 30 godina trenerskog iskustva, a tijekom karijere je vodio i europske velikane poput Porta (2004.), Rome (2004-05.) i Juventusa (2010-11.), a radio je i u mnogim talijanskim prvoligašima i drugoligašima. Za uspon s Chievom do prvoligaškog statusa i plasmana u europska natjecanja, Delneri je 2002. dobio nagradu za Trenera godine u Italiji.

Posljednji klub koji je vodio bila je Verona, s kojom je prošle sezone osvojio zadnje, 20. mjesto u Serie A i preselio u Serie B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svlačionici Udinesea Delnerija će dočekati i dvojica mladih hrvatskih nogometaša, 21-godišnji napadač Stipe Perica i 19-godišnji veznjak Andrija Balić. Perica je sudjelovao u šest od sedam ovosezonskih utakmica Udinesea te postigao dva pogotka u pobjedamanad Emplijem i Milanom, dok Balić još uvijek čeka na debitantski nastup u crno-bijelom dresu otkako je u veljači ove godine iz splitskog Hajduka stigao u Udine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.