Luka Modrić: ‘Jako sam se namučio da dođem do Reala, prošao sam svašta i neću se olako odreći tog statusa’

Foto: fah

Luka Modrić stigao je u Hrvatsku na odmor, ali ovaj put je kratak, sve zbog koronakrize. U razgovoru za Sportske novosti Modrić otkriva nekoliko zanimljivih stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je o prijateljstvu sa Sergiom Ramosom.

“Moj brat Sergio je fenomen! I to ne kažem zato što smo u osam godina stvorili doista poseban odnos, što se obiteljski družimo, zajedno idemo na ljetovanja ili zato što smo zajedno proživjeli fantastične nogometne doživljaje i uspjehe. Ramos je s 34 godine stijena, natjecateljski top razina, a kada gledate kako radi na sebi, onda vam je jasno koliko je tome posvećen i koliko je i dalje gladan uspjeha. Lider momčadi i najbolji branič svijeta. Njegova karijera sve govori o kakvoj je klasi riječ”, priča Luka.

Osim njega, hvali i trenera Zinedine Zidanea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zidane je potvrdio svoju klasu, i to ne samo nogometnu, koja je fantastična. Zidane se još jednom pokazao kao vrhunska osoba. Stvorio je na svoj prepoznatljiv način odličnu atmosferu u momčadi i oko nje. On daje mirnoću, vrlo je korektan u pristupu igraču. Odaje tu lakoću pravednosti u izborima i tretiranju svih igrača, iako svatko zna da je to trenerima možda i najteži dio posla. Uvijek ima onih koji ne igraju koliko bi htjeli, nisu zadovoljni i to je logično. No, trenerov pristup je doprinio da se svatko osjeća kao dio momčadi i prihvati svoj trenutačni status. Još jedna je tu stvar važna. U svlačionici su sve to dobro momci, nema nekoga tko pravi probleme iz svojih pobuda, nema tzv. ‘trule jabuke’. Mislim da je to jako važan faktor kompaktnosti koju imamo”, kaže.

Otkrio je i što se događalo u razdoblju kad nije igrao.

“Kartoni, ozljede i poremećeni natjecateljski mi ritam pridonijeli su da se u medijima stvori takva atmosfera. No, u stvarnosti su stvari bile drukčije. Prije svega je tu odnos s trenerom. Zidane i ja smo često razgovarali, i kad je sve bilo O.K., i kad nije. Cijenim posebno to što se s njim može otvoreno razgovarati, to što ti pošteno kaže svoje mišljenje, ali očekuje od tebe da i ti kažeš svoje. Tako sam mu rekao što me tišti. Nije problem ako me ne vidi u prvom planu, ali sam želio znati je li taj status trenutačni ili dugoročniji. Trenirao sam dobro, i ono što sam igrao, bez lažne skromnosti, bilo je dobro. U medijima se to nije prepoznavalo, ali ja sam znao da je tako. Želio sam spoznati vidi li trener to tako ili ne, je li se nešto promijenilo, jer naposljetku najvažnije je što šef misli”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zidane mi je kazao da je vrlo zadovoljan mojim radom, pristupom i da samo nastavim tako. Nikakve dvojbe u moje sposobnosti nije imao, nego mi je samo pošteno kazao da u tom trenutku on ima neku drugu viziju što je najbolje za momčad. Prihvatio sam taj stav i zasukao rukave. Bio sam i dalje pun motiva i želje da se nametnem, kao i prvog dana kada sam došao u Madrid.
Kasnije je sve sjelo na svoje mjesto”, otkrio je.

Otkrio je i da želi završiti karijeru u Realu.

“Real je moja kuća, ali Real odlučuje što je najbolje za klub. Znam da se ovdje vezni ili napadači rijetko zadrže do 35 godina. Ja sam uspio i to mi nije poklonjeno, nego sam zaslužio radom i ponašanjem. Ukoliko Real procijeni da više nisam taj, spreman sam i na tu neželjenu opciju. Ništa to ne bi promijenilo moju emociju prema klubu. Iako, nadam se da ću srušiti i taj stereotip da se u Realu ne može dočekati kraj karijere u određenim godinama nakon 34. – 35. Jako sam se namučio da dođem do Reala, prošao sam svašta i neću se olako odreći tog statusa. Borit ću se na terenu da zaslužim ostanak”, opisuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.