Luka Modrić je nogometni virtuoz, jedan od najboljih u svijetu!

Foto: fah

U sjajnoj predstavi madridskog Reala koji je “razmontirao” minhenski Bayern u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka (4-0) glavnu ulogu imao je hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Hrvat u Realovom dresu još jednom je potvrdio svoju iznimnu klasu, u utakmici najviše razine Modrić je blistao i bio praktički kotač zamašnjak svoje momčadi koja je na tako impresivan način stigla do finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real sada čeka pobjednika iz drugog polufinalnog dvoboja (srijeda, 20.45), lonodonskog Chelsea i madridskog Atletica, podsjećamo prva utakmica u Madridu završila je bez pogodaka. A momčad koja u svojim redovima ima ovakvog Luku Modrića, pa Ronalda i ostale zacijelo će sloviti kao favorit u finalu koje će se održati u Lisabonu 24. svibnja, bez obzira tko bio s druge strane, Chelsea ili Atletico.

Luka Modrić koji je kao izbjegličko dijete stasao u Zadru, kalio se kao igrač u mostarskom Zrinskom, zaprešićkom Interu svratio je pozornost na sebe u zagrebačkom Interu i mladoj hrvatskoj reprezentaciji. Ulaskom u A reprezentaciju Hrvatske Modrić je počeo opčinjavati nogometni svijet, a prelaskom u londonski Tottenham Hotspur postao je istinska svjetska nogometna zvijezda za koju se zainteresirao madridski Real.

No, igrati u Realu napose nije lako, često se pojavljivala i sumnja u njegove kvalitete, jer nekoliko dobrih Modrićevih izvedbi zamijenila bi prosječnost. A Real prosječnost ne trpi, ni u kojem slučaju. Na dolasku Modrića u Real inzistirao je Jose Mourinho, karizmatični nogometni stručnjak, a već ta želja portugalskog trenera zapravo je odavno svjedočila kakva je nogometna klasa Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone Real vodi Carlo Ancelotti, a pod njegovim vodstvom Modrić je još bolji, zapravo je izvanredan cijelu sezonu. Naravno, odličnim Modrićevim dosezima najviše se može veseliti izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, no čisto sumnjamo da isto tako s njime nije sretan i zadovoljan Ancelotti.

I u prvoj utakmici protiv Bayerna (1-0) Modrić je bio sjajan, da bi u uzvratu učinio i krucijalnu asistenciju za prvi pogodak Madriđana. Modrić je fenomenalno izveo korner, kao da je računalnim tehnologijom usmjerio loptu na glavu Sergia Ramosa. To 1-0 vodstvo Reala praktički je i odlučilo utakmicu, usmjerilo sva ostala događanja na travnjaku Allianz arene. Real je ponižavao Bayern, a Modrić je i dalje bio savršen, i u napadu i u defanzivi.

Sad je posve jasno, Hrvatska ima jednog od najboljih veznih igrača na svijetu, a mi mu od srca želimo da i osvoji Ligu prvaka. Do sada su od hrvatskih nogometaša Ligu prvaka osvajali Bokšić, Boban, Prosinečki, Šuker i Mandžukić, uistinu je red da se u to društvo uvrsti i Modrić. Potpuni je to zaslužio!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.