Real ‘razbio’ Bayern usred Münchena i ušao u finale, Modrić asistirao!

Foto: fah

Nogometaši Real Madrida prvi su finalisti ovogodišnje Lige prvaka nakon što su u uzvratnoj polufinalnoj utakmici očitali nogometnu lekciju aktualnom prvaku Bayernu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madriđani su usred Münchena na Allianz Areni ‘razbili’ Bavarce 4-0 te prošli dalje s ukupnih 5-0 nakon što su u prvoj utakmici slavili 1-0.

‘Kraljevski klub’ stigao je u Njemačku s blagom prednošću, ali i sa spoznajom da u deset gostovanja Münchenu su devet puta izgubili uz jedan remi. No ovoga puta Guardiolina momčad nije mogla zaustaviti furiozni Real, koji je ‘blitzkriegom’ od 18 minuta u prvom dijelu izborio čak 13. finale u povijesti.

Neuerovu mrežu načeo je Sergio Ramos, koji je Bavarce glavom matirao nakon asistencije sjajnog Luke Modrića iz kornera u 16. minuti. Domaćin se nije uspio pribrati, a već četiri minute kasnije gubio je 2-0. Strijelac je opet bio sjajni Ramos i opet glavom, ali ovoga puta iz slobodnog udarca ubacio je Di Maria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 34. minuti Ancelottijeva momčad bacila je Bayern na koljena povevši 3-0 iz ubojite kontre, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo. Do kraja poluvremena prednost je mogla biti i veća, ali Ronaldo je bio neprecizan.

Real je u nastavku prijetio, a činilo se kako se rezultat do kraja utakmice neće mijenjati. Zatim se u 90. minuti ukazao Ronaldo i zabio iz slobodnog udarca svoj drugi gol za 4-0. Portugalac je dvama golovima ušao u povijest Lige prvaka postavši najbolji strijelac u unutar jedne sezone sa 16 zabijenih golova čime je preskočio Lea Messija i Josea Altafinija.

‘Kraljevski klub’ 24. svibnja u na Estadio da Luzu u Lisabonu borit će se za svoj jubilarni deseti europski naslov protiv pobjednika Chelseaja i Atletico Madrida, koji igraju u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić nastavio je tradiciju igranja Hrvata u finalima Lige prvaka treću sezonu zaredom nakon što su za Bayern nastupali Ivica Olić 2012. i Mario Mandžukić 2013. godine. 24. svibnja ima priliku ispisati povijest desetim naslovom Reala i prvim nakon čak 12 godina.

S druge strane Mandžukić će, bar zasad, ostati na jednom naslovu osvojenom prošle sezone, a poput svojih suigrača utopio se u sivilo Bavaraca u prvom dijelu nakon čega ga je na početku drugog zamijenio Javi Martinez. Modrić je za Real sjajno igrao svih 90 minuta.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.