Luka Šebetić (PPD Zagreb): Atmosfera koju stvaraju navijači naš je osmi igrač; obitelj mi je najveća podrška u životu

Nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija izborila plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru priča se odličnoj igri u utakmici protiv Norveške čak nekoliko igrača. Posebno je briljirao Ivan Stevanović koji je u prvom poluvremenu skupio 12 obrana, a u igri su se istaknuli i Luka Šebetić s četiri gola, te Zlatko Horvat s dva gola. Nakon razgovora s Ivanom Stevanovićem donosimo razgovor s Lukom Šebetićem, o istoj temi – plasmanu rukometnog kluba PPD Zagreb u četvrtfinale Lige prvaka i njegovim očekivanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasirali ste se u četvrtfinale Lige prvaka nakon pobjede protiv Rhein-Neckar Löwena. Kakav je osjećaj biti među osam najboljih u Europi?

Luka Šebetić: Osjećaj je nestvaran, mislim da tek sada postajemo polako svjesni kakvu veliku stvar smo napravili. Loewen je vodeća momčad Bundeslige i vjerojatni prvak Njemačke, a mi smo ih nadigrali pred deset tisuća njihovih navijača.

Pred vama je utakmica protiv moćnog Paris Saint-Germaina, pobjednika skupine A u prvoj fazi natjecanja u kojoj se nalazio i PPD. Što očekujete? Ima li straha s obzirom da je riječ o jakom protivniku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Šebetić: Pariz je apsolutni favorit, ali smatram da nisu nepobjedivi. Moramo dati sve od sebe i pokušati u prvoj utakmici, u našoj Areni Zagreb doći do bilo kakve pobjede. Ukoliko u Zagrebu ostvarim prednost, onda se možda možemo nećemo nadati i u uzvratu. Informacija je da barem u prvoj utakmici zbog ozljede neće biti Nikole Karabatića, a mislim da svi znamo kolika je razlika u kvaliteti ukoliko ne igra najbolji igrač svijeta.

Očekujete li paklenu atmosferu, još vatreniju nego dosad?

Luka Šebetić: Krasno je igrati pred našim navijačima u Areni Zagreb. Atmosfera koju oni stvaraju naš je osmi igrač i uopće ne treba sumnjati da smo mi zbog naših navijača u prednosti u odnosu na Pariz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što, prema vašem mišljenju, nedostaje ovoj generaciji Zagreba da bi ponovili rezultate slavnih prethodnika koji su osvajali Ligu prvaka?

Luka Šebetić: Kada su naši slavni prethodnici, među kojima i naš sportski direktor Božidar Jović, osvajali Ligu prvaka ja se još nisam niti rodio. Stoga mislim da bi bilo neukusno od mene tako nešto komentirati. Sretan sam i ponosan što nosim Zagrebov dres i nadam se da će jednog dana neki novi klinci s istim ponosom pričati o uspjesima Horvata, Stevanovića, Šebetića….

Može li se to uopće mjeriti s obzirom da je danas i rukometu veliki novac u igri i da su najjači europski klubovi financijski daleko moćniji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Šebetić: Mi imamo daleko najmanji budžet među osam preostalih klubova Lige prvaka. Pa ipak, garantiram vam da su Parižani mogli izbrati protivnika u četvrtfinalu da nikada ne bi izabrali vas. Novac nije sve….

Kakve su reakcije u vašoj obitelji, okolini nakon ovog ipak senzacionalnog rezultata?

Luka Šebetić: Obitelj mi je i inače najveća podrška u životu. Drago mi je da mogu s njima podijeliti i ovu veliku radost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.