‘Maksimirska šuma’ oprostila se od Tomislava Židaka: ‘Imao je poseban pogled na zagrebački klub, nogomet i sport općenito’

Foto: GNK Dinamo

Od legendarnog hrvatskog sportskog novinara Tomislava Židaka na vrlo emotivni način se oprostio i GNK Dinamo, klub za koji je Židak navijao, čiji je godinama bio kroničar, između ostaloga i kroz priče ”Iz maksimirske šume.” Dinamo se od novinara, koji je nakon duge borbe preminuo shrvan teškom bolešću, oprostio putem svoje web stranice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona/YouTube

“Potreseni tužnom viješću koja nas je zatekla želimo cijeloj obitelji izraziti iskrenu sućut zbog odlaska Tomislava Židaka.

Neupitno je – bio je i ostat će jedan od najvećih sportskih novinara na ovim područjima. Tome svjedoče brojne nagrade koje je osvojio u 40 godina rada u novinarstvu, a kako kažu ”čovjek živi dok god žive njegova djela”. Sportska djela i tekstovi Tomislava Židaka živjet će vječno. Bio je prije svega veliki navijač Dinama – njegova kluba koji je u nebrojenim tekstovima kroz povijest doživio trenutke kritika, ali i trenutke slave. U svakom su njegovom odlomku uvijek u prvom redu bile emocije, sreća, tuga, oduševljenje, razočaranje, a zatim fakti o aktualnim događanjima koje je tumačio na sebi svojstven način. U svoja je djela unosio ogromne emocije, a imao je zaista poseban kut gledanja na zagrebački klub, nogomet i sport općenito.

Bio je više od sportskog novinara, a njegova žar za tim poslom nije se ugasila niti kada ga je bolest smjestila u bolnički krevet gdje je nastavio stvarati tekstualna djela. To svi znamo i zbog toga znamo da je Tomislav Židak puno više od imena u sportskom novinarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo će ime zauvijek ostati dio sporta u Hrvatskoj, a modri ga klub nikada neće zaboraviti.

Počivao u miru!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.