Malec: Tijelo mi se smrzlo, ali sam napravila dobar posao

malec
Foto: fah

Posljednjeg natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Pekingu hrvatska olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec nastupila je u ski-maratonu slobodnim načinom na 30 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U otežanim meteorološkim prilikama Malec je zauzela 52. mjesto (+16:24 minuta za pobjednicom) u konkurenciji 65 natjecateljica.

– Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala. Tijelo mi se smrzlo, ali sam napravila dobar posao, kazala je Malec.

Prema ranijim najavama, Vedrana Malec se ovom utrkom oprostila od olimpijskih nastupa. Nakon Sočija 2014. i Pjongčanga 2028., Peking 2022. bio joj je treći olimpijski nastup. Osim 52. mjesta u najzahtjevnijoj utrci ženskoj programa skijaškog trčanja, Malec je bila 53. u pojedinačnom sprintu, 73. u klasičnoj utrci, dok je ekipni sprint s Tenom Hadžić završila na 10. mjestu u polufinalnoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utrci koja je još dan ranije, zbog vjetra i hladnoće u kineskom Nacionalnom centru skijaškog trčanja Zhangjiakouu pomaknuta naprijed za tri i pol sata, zlato je osvojia Norvežanka Therese Johaug (1:24:54), srebro Amerikanka Jessie Diggins (+1:43.3 minute), a Kerttu Niskanen iz Finske okitila se brončanim odličjem (+2:33), piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.