Svjetsko prvenstvo, skijaško trčanje: Malec 59., Skender 82., Jagečić 83. u kvalifikacijama sprinta

Foto: fah

Od tri hrvatske predstavnice koje su nastupile u kvalifikacijama sprinterske utrke slobodnim stilom skijašica trkačica na Svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama u Seefeldu najbolji plasman ostvarila je Vedrana Malec koja je u konkurenciji 113 natjecateljica zauzela 59. mjesto, dok su Gabriela Skender i Nika Jagečić zauzele 82., odnosno 83. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malec je zadanu dionicu svladala za 2:45.17 minuta, 15.73 sekundi sporije od najbrže u kvalifikacijama Šveđanke Maje Dahlqvist, dok je za 30. Estonkom Mariel Merlii Pulles, posljednjom koja je izborila prolazak u četvrtfinale, zaostala 7.71 sekundu.

Skender i Jagečić ostvarile su gotovo identično vrijeme, Skender je trčala 3:10.42, a Jagečić 3:10.52 minute.

Od 12.50 sati na programu su kvalifikacije muškog sprinta u kojima će među 150 natjecatelja nastupiti tri Hrvata Edi Dadić, Marko Skender i Jakov Hladika .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.