Mamić najavio da dokaze neće iznositi tijekom uskrsnih blagdana: Održat će konferenciju u utorak u podne

Foto: fah

Sudac Ivan Turudić otkrio je u razgovoru za Novu TV misli li da ga je koštalo poznanstvo sa Zdravkom Mamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Apsolutno me koštalo poznanstvo s Mamićem, netko drugi bi na mom mjestu rekao da ne pozna Mamića, ja to nisam mogao reći, to bi bilo protivno mom habitusu i svjetonazoru. Dakle, Mamića poznam 25 godina i stvarno bi mi bilo bijedno to poricati, ali isto je takvo istina da, otkad su počeli postupci protiv njega, da se nismo ni sretali ni čuli. Nismo se čuli već dugo, dugo vremena”, ističe.

“Neću komentirati nijednu tvrdnju od Mamića tim više, jer postoji mogućnost da njemu bude suđeno i na Županijskom sudu u Zagrebu, zašto ne, sa suda u Osijeku. Ne želim na taj način prejudicirati niti jednu odluku. Optužbe su teške i ozbiljne i treba ih detaljno ispitati. Ne znam što će sigurnosne provjere otkriti, ako ih nije bilo deset godina, onda smo u velikom problemu, ali jedno je banalno pitanje kako su ti suci koji su radili na tim predmetima dobivali ne mali uskočki dodatak. Ja sam dobivao blizu 3 tisuće kuna dodatka, to je nečija plaća”, kaže.

Zdravko Mamić je već ranije najavio kako neće objavljivati dokaze tijekom uskrsnih blagdana, nego će u utorak u podne održati konferenciju na kojoj će iznijeti dokaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drage prijateljice i prijatelji, obzirom na svete dane ispred nas i teške teme, dokaze i optužbe koje svakodnevno iznosim, odlučio sam od danas do utorka 6. travnja prestati s objavama novih dokaza i optužbi vezanim uz #ReformaPravosuđa kako biste vas 150 000 blagdane mogli provesti u miru, s obitelji. Iz istog razloga sazivam press konferenciju u utorak, 6. travnja u Hotelu Mepas (Mostar) točno u podne! Pozivam sve predstavnike medija da budu na press konferenciji na kojoj ću iznijeti do sada nespomenute detalje i dokaze. Vidimo se”, objavio je Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.