Mamić tvrdi: ”Naravno da ja imam još 50 sudaca kojima sam davao novac…”

Foto: snimka zaslona

Osječki sudac Zvonko Vekić s osumnjičenom prijateljicom u istražnom je zatvoru u Remetincu. U srijedu ujutro su uhićeni pod sumnjom da su prali novac i to onaj uzet kao mito od Zdravka Mamića. Samo za Dnevnik Nove TV Mamić je iz Međugorja sve komentirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da je kad se takvo nešto dogodi meni drago da se nešto pomiče, međutim izuzetno sam razočaran, jer to meni po mojim kriterijima apsolutno sve predugo traje”, komentirao je Zdravko Mamić za Dnevnik Nove TV.

Mamiću je zasmetalo što se uhićeni i dalje vode kao suci pa se ”drugi put hapse“. Ponovno uhićenje Mamić je nazvao ”kuplerajem i blamažom“.

“Ono što ljudi ne znaju, jer ja sam, ne postotak, ja sam mikron, ne promil onog što oni rade – najveća rak rana Hrvatske su suci. Ja sam jedini koji u ovoj cijeloj nevolji ima hrabrosti o tome govoriti. Naravno da ja imam još 50 sudaca kojima sam davao novac, ne za sebe nego za neke druge usluge, ali nisam ih htio petljati u to, nisam ih htio miješat u to, kao što ni ovo ne bih radio da se jednostavno ovo sve ne događa što se događa“, naglasio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li protiv suca Sesse i njegovih kolega sudaca koje je prozivao podnosio kaznenu prijavu, Mamić je odgovorio kako nažalost nije, ali i priznao da je možda pogriješio, jer je mislio da to nije potrebno, s obzirom na to da je o tome javno govorio.

“Čovjek koji je duboko kompromitiran, ne samo u mom slučaju, nego u tisuće slučajeva, jer čovjek je lopov, kleptoman, sakupljač novca koji je premrežio cijelo hrvatsko pravosuđe i da sam mu ja osobno dao novac kao predsjedniku Općinskog suda u Zagrebu u njegovom uredu i pozvao sam državno odvjetništvo da sam spreman na suradnju”, kazao je.

Na pitanje što znači njegova izjava da u tišini radi na reformi pravosuđa, Zdravko Mamić je odgovorio kako će to raditi u privatnoj režiji sa svojim timom te najavio da će svaki građanin u svakom trenutku o svakom sucu te svakom državnom odvjetniku, ali i odvjetniku imati sve na dlanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije siguran da će opet prozivati neke suce, jer se, kako je naglasio, opekao.

“Ovi kojima sam ja dao novac mogu mirno spavati. Nažalost, ja nemam sredstava i načina kako da provedem istragu i da ih privedem pravdi, a vidimo da oni koji bi to trebali nisu bili zainteresirani“, kazao je Mamić.

Odbijanje ustavne tužbe bio mu je najveći udarac u životu. Ističe kako uz sve iskustvo i znanje ni u jednom trenutku nije mislio da je to i teoretski moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za njih kao da se ništa ne događa, mislim, u polunormalnoj državi sve što se desilo oko mog suđenja i sa hapšenjem ne jednog nego tri uskočka suca osječka“, kazao je.

Na pitanje je li bio problem pronaći 52 milijuna kuna koje je uplatio, Zdravko Mamić odgovorio je da je bio problem. Tvrdi kako je njegovoj supruzi taj novac posudio Renato Korać iz Čitluka, s kojim u životu nije popio kavu. Viđa ga, kako kaže, stalno na molitvama i u crkvi i to njemu i njegovoj obitelji nikad neće zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.